TUL:n Veteraanipäivät 7-.-8.6.2022

TUL:n Hämeen piiri on saanut järjestettäväkseen TUL:n valtakunnalliset veteraanipäivät 7.–8.6.2022 Hämeenlinnassa.

Keskus- ja majoituspaikkana toimii Original Sokos hotelli Vaakuna, joka sijaitsee aivan Vanajaveden rannalla muutaman sadan metrin päässä Hämeenlinnan rautatieasemalta, eikä linja-autoasemaltakaan ole matkaa kuin kilometrin verran. Veteraanipäiville on siis helppo tulla esimerkiksi junalla niin etelästä, pohjoisesta, idästä ja lännestä.

Päivien ohjelmassa on tiistaina mm. naurujoogaa, TUL-asiaa ja ohjatut kävelylenkit Suomen ensimmäisessä kansallisessa kaupunkipuistossa, joka kiertelee Vanajaveden rantoja Aulangon ja Hämeen keskiaikaisen linnan maisemissa. Iltaa vietämme hotelin ravintolassa hyvän ruuan, ohjelman ja tanssin parissa. Keskiviikkona on vuorossa opastettu kiertoajelu, joka lähtee hotellilta ja pistäytyy Ahveniston urheilukeskuksessa, jossa 70 vuotta sitten kisattiin olympialaisten nykyaikainen 5-ottelu. Hämeenlinnan jäähallin ja Pullerin urheilupuiston kautta matka jatkuu Iittalan lasimäelle, jossa pysähdymme n. tunnin ajan. Alue tarjoaa sekä maku-, shoppailu- että taide-elämyksiä, sillä sieltä löytyy Naivistinäyttely, lasitehtaan designmuseo sekä Kultasuklaan ja Iittalan tehtaanmyymälät. Paluumatka kulkee Aulangon kautta hotellille, jossa vielä ennen kotimatkaa buffet-lounas.

Veteraanien TUL:n petankkimestaruuskilpailut ovat olleet olennainen osa Veteraanipäiviä jo vuodesta 1996, jolloin ne järjestettiin Forssan päivien yhteydessä. Tänä kesänä kisataan Iittalassa Kalvolan Iskun omalla Iskuasemalla Iskun ja Linnan Petanquistien isännyydessä. Uutena on lajiohjelmassa Hämeenlinnan Uimahallin liikuntasalissa pelattava pöytätennisturnaus, johon osallistumisoikeus on pelaajilla, joiden syntymävuosi on 1982 tai aiemmin. Turnauksessa ei edellytetä lisenssiä. Pöytätenniksen järjestelyistä vastaavat Hämeenlinnan Kisa ja Pöytätennis 75 Tampereelta.

Ilmoittautuminen Veteraanipäiville on avattu ja se päättyy 24.4.2022. TUL:n nettisivulta löytyy veteraanipäivien esite, petankin ja pöytätenniksen kilpailukutsut ja muut tarkemmat tiedot sekä ilmoittautumislomakkeet. Lisätietoja saa Hämeen piirin toiminnanjohtaja Jarno Blomsterilta, puh. 044 5374765.

Ilmoittautudu mukaan: www.lyyti.in/veteraanipaivat22

--