Salibandymiehet pisteittä

Ponnistuksen miesten 4 divisioonan salibandyn
edustusjoukkue lähti Ilmajoen vaikeaan maastoon hakemaan kahta voittoa ja tulokset näette alla.

Ensimmäisessä ottelussa oli vastassa odotetusti kova vaasalainen PT-94, joka majailee sarjassa kolmannella sijalla.
Ottelu lähti käyntiin voisiko sanoa loistavasti, kun jo reilun minuutin kohdalla Pitkämäen härkä tulee ja täräyttää Joensuun Jessen loistopassista tilanteeksi 1-0.
Valitettavasti kun pelataan vajaalla miehityksellä, niin jossain kohtaa alkaa jalka painaa. Vastustaja tasoittaa ajassa 10:31 ja sitten alkoi vastustaja osua ja tilanne kahden erän jälkeen on 1-4. Vastustaja jatkaa maalintekoa heti kolmannen erän alkuun ja ajassa 33:02 on tilanne jo varsin masentava 1-6. Seuraava Ponnistuksen tilastomerkintä nähdään 20 sekuntia myöhemmin, kun pari Samia taiteilee meille lohdutusmaalin. Tuuri tekee ja Kuusela syöttää. Kuuselalle pallo talteen syötöstä numero yksi!
Vastustaja tekee vielä parit maalit ja lopputulos siis varsin tiukka 2-8.

Ponnistus – PT-94 2-8 (1-2,0-2,1-4)

Matias Metsäpelto 1+0
Sami Tuuri 1+0
Sami Kuusela 0+1
Jesse Joensuu 0+1
Jere Johansson 26 torj.

Toiseen otteluun vastaan asettui edellistä ”heikompi” joukkue IU Isojoelta, eli joukkue on yhtä pykälää alempana sarjataulukossa kuin edellinen vastustaja.

Ottelu saatiin käyntiin vauhdikkaasta kun parin minuutin paikkeilla vastustaja yllättää Juha Koivulan. Peli jatkuu kuitenkin tilastojen valossa tasaisena kun Pitkämäen härkä, Matias Metsäpelto pamauttaa vastustamattomasti palloa verkon perukoille. Tästä syöttö Teemu Vainiolle, kuinka ollakaan. 10 minuuttia myöhemmin vastustaja rokottaa meidän pienestä erheestä ja taas ollaan maalin verran perässä. Toiseen erään Holkkolan vanhemmalla suntiolla oli kerrankin Tuuria matkassa ja Pasi tasoittaa Sami Tuurin syötöstä komealla laukauksella. Pari minuuttia ja Ritamäen Rucchin, Ville Johansson laittaa palloa kenkälaatikosta sisään. Syöttäjänä tähän maaliin muuten yllättäen Teemu Vainio ja Ponnistus 2-3 johtoon. Sitten loppuu bensa, tai jokin vihreämpi polttoaine, mutta joka tapauksessa kone ei pysynyt enää käynnissä. Vastustaja tekee tasoituksen kolme minuuttia johtomaalimme jälkeen ja sen jälkeen pelataan täysin yhtä päätä. Vastustaja saa tontteja, maalivahti torjuu minkä pystyy ja pallon kuvia on pohkeet ja reidet täynnä, mutta vastustaja iskee joka tapauksessa maaleja kuin liukuhihnalta noin minuutin välein ottelun loppuun asti. Loppulukemat ikävähkö 9-3.

IU – Ponnistus 9-3 (2-1,2-2,5-0)

Teemu Vainio 0+2
Ville Johansson 1+0
Matias Metsäpelto 1+0
Pasi Holkkola 1+0
Sami Tuuri 0+1
Juha Koivula 21 torj.

Ilmajoelta on nyt haettu tarpeeksi kokemusta häviämisestä. Seuraava turnaus pelataan Ritavuoren koululla lauantaina 11.2. ja sinne lähdetään taistelemaan ja toivon mukaan kenttäpelaajia saadaan sairastuvalta takaisin remmiin. 3 pakkia ja 2 hyökkäyskenttää ei meinaa riittää näitä divisioonan parhaita joukkueita vastaan. Loistavaa taistelua kuitenkin koko joukkueelta!

Teksti: Miika Pohjasmäki

--