Salibandymiehet aloittivat kautensa voitoilla

Bruce Bufferia lainatakseni, ”It is tiiiime!!!!!!”, kun Ponnistuksen miehet aloittivat salibandykautensa Alajärven turnauksella.
Kauden ensimmäinen ottelu on aina vähän katselua alkuun ja tämä ei ollut poikkeus. Vastassa aina vaarallinen SC Alavus.

Ensimmäinen erä on vähän kankeaa tuonne puoleen väliin erää asti, kunnes molemmat alkaa saada juonesta kiinni. Maalinteon aloittaa Jesse Joensuu ajassa 8:19 Heinosen Panun komeasta passista.
Tästä mennään reipas minuutti, kun vastustaja tulee tasoihin. Haiskahtaa maalintekokilpailulta, nimittäin jälleen noin minuutin kuluttua saadaan taululle maali, kun Vainion Teemu ottaa ja laukoo, syöttäjänä Metsäpelto.
Taas edetään minuutti kun on Ritamäen Rucchinin vuoro ja Ville vetää pallon maalivahdin kainalosta maaliin niin että pauke kuuluu. Tuurin Sami antoi tähän loistavan passin. Vielä 14 minuutin kohdalla Haapa-ahon Hannu iskee tilanteeksi 1-4 Ponnistuksen hyväksi kauniilla yksilösuorituksella.
Toiseen erään kynä sauhuten, mutta tilastomerkinnät osuvat tällä kertaa vastustajalle. Yksi jäähy ja pari maalia ja tilanne kutkuttava 3-4, edelleen Ponnistuksen hyväksi.
Kolmannessa erässä vastustaja tulee tasoihin, mutta meidän oma Pikku-Ville Johansson paikkaa tilanteen nopeasti Heinosen Panun syötöstä. Alavus ei toki vielä luovuta, vaan tulee jälleen tasoihin ja tilanne on 5-5. Viimeisellä minuutilla Heinospanu lopettaa tämän maalintekokilpailun, kun Ville Johansson laittaa palloa lapaan ja Panu laittaa pallon siitä maaliin. Lopputulos siis Ponnistukselle 5-6. Hyvä alku kaudelle ja seuraavana vastaan asettuukin SC Alajärvi. Josko siihen peliin saataisiin viisikkopeli toimimaan siihen malliin, että ei tarvitse näitä maalintekokilpailuja enää pelata.

#7 Johansson Ville 2+1=3
#17 Heinonen Panu 1+2=3
#3 Haapa-aho Hannu 1+0=1
#44 Joensuu Jesse 1+0=1
#80 Vainio Teemu 1+0=1
#27 Metsäpelto Matias 0+1=1
#61 Tuuri Sami 0+1=1
#19 MV Koivula Juha 17 torjuntaa

Toisessa pelissä vastaan asettui isäntäjoukkue SC Alajärvi ja lähdetään purkamaan peliä pieniin osiin.

Peli oli, kuten arvata saattaa, alkuun hieman katselua puolin jos toisin, mutta Alajärvi pääsi rokottamaan vajaan viiden minuutin kohdalla ja siirtyi 0-1 johtoon. Maalivahtimme Jere Johansson oli tämän laukauksen kanssa voimaton. Tämän jälkeen ehdittiin pelata vajaa pari minuuttia kun vuoden tulokkaan palkinnosta taisteleva Timo ”Burns” Mattila täräyttää Teemu Vainion syötöstä palloa pömpeliin. Haiskahtaa siltä, että Timo havittelee tuota himoittua vuoden tulokas palkintoa tosissaan, sillä Timo näpäyttää kymmenen sekunnin päästä illan toisen ja Ponnistus siirtyy 2-1 johtoon. Syöttäjänä toimi Pitkämäen härkä, Matias Metsäpelto.
Härkä ottaa parin minuutin jäähyn maasta pelaamisesta, mutta meidän tiivis nelikkomme hoitaa tuon alivoiman kauniisti pois.
Alajärveläiset tulevat vielä tasoihin ensimmäisen erän viimeisillä minuuteilla, kun Vainion Mikko täryttää etuyläseen sellaisen vedon, että maalivahdin ei auta kun taputtaa.
Ensimmäinen erä päättyy siis tasalukemissa 2-2 ja valmennusjohto jakaa ohjeita pelaajille fläppitaulu sauhuten.
Kohti toista erää siis ja siinähän ei kauaa nokka tuhise kun Ritamäen Rucchin, Ville Johansson täräyttää yläpesään Jesse ”Jesse Joensuu” Joensuun syötöstä. Tästä innostuneena tulokkaamme Mattilan Timo ottaa ja täräyttää hatullisen täyteen, kun vain 20 sekuntia on kulunut edellisestä maalista.
Tämän jälkeen tulee pieni suvantovaihe ja meiltä kaksikin pelaajaa innostuu potkimaan vastustajan mailoja. Toisen alivoiman aikana vastustaja pääsee kaventamaan tilanteeksi 4-3. Heinosen Panu paikkaa jäähynsä syöttämällä Johanssonin Villelle sellaisen Nummelin-avauksen, että ei Villelle jää muuta vaihtoehtoa kun laittaa tilanteeksi 5-3 vain sekunti ennen erän päätössummeria.
Kolmanteen erään jälleen fläppitaulu sauhuten, kun kynästä ei tule mitään, mutta pelataan nyt kuitenkin. Teemu ”Lauo Helminen lauo” Vainio tarjoilee ja Pitkämäen härkä, Matias Metsäpelto kaunistelee teholukemiaan ajassa 34:11. Seuraavaa maalia ei tarvitse kauaa odotella, kun Metsäpelto on jälleen asialla ja vajaa minuutti edellisen jälkeen hän täräyttää loppulukemiksi 7-3 Ponnistuksen hyväksi.

Hyvä aloitus kaudelle ja tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa turnausta kaksi voittoa takataskussa.

#27 Metsäpelto Matias 2+2=4
#55 Mattila Timo 3+0=3
#7 Johansson Ville 2+0=2
#80 Vainio Teemu 0+2=2
#17 Heinonen Panu 0+1=1
#44 Joensuu Jesse 0+1=1
#1 MV Jere Johansson 13 torjuntaa

Teksti: Miika Pohjasmäki

w

--