Vitosen kotiavauksesta voitto

Ponnistus otti voiton liuhtarin tekonurmella miesten jalkapallon Vitosen kauden avauksessa Tjöby FC: tä 2-1 (1-0).

Ponnistus sai ksuden kynnyksellä riveihinsä uusia pelaajia ja avauspelissä oli mukana nippu nuoria vahvistuksia peruskokoonpanon mukana. Ensinmäisellä puoliajalla kotijoukkue oli matkassa kevyellä jalalla ja vyörytti hyökkäyksiä kohti vieraiden maalia. Kauden avausmaali syntyi aivan ensinmäisen puoliajan lopussa 45+1 minuutilla Lauri Tietäväisen jalasta ja tauolle mentii kotijoukkueen johdossa 1-0.

Toisella puoliajalla kotijoukkueen tempo laski ja vieraat pääsivät peliin mukaan. Tjöby FC:n Johannes Norrgård tasoitti ottelun 72 minuutilla 1-1. Vieraasjoukkue vyörytti hyökkäyksiä vaarallisesti kohti Niko Salon vartioimaa maalia, mutta kokenut Henri Hovila rauhoitti puolustusta. Ponnistuksen uusi vahvistus Jesse Lähteenmäki teki voittomaalin 85 minuutilla. Kotijoukkueen harmiksi puolustaja Luka Tuulari ajettiin kentältä 87 minuutilla saatuaan toisen varoituksen ja joukkue pelasi lopun yhden vajaalla. Ponnistus kesti ja kauden avauspisteet 2-1 kotivoitolla.

-Kauden ensimmäinen peli ja minimi eli voitto. Uusia pelaajia saatu rinkiin mukaan mukavasti ja sisäänajo käynnissä. Ensinmäisellä puoliajalla tempo hyvä, mutta toinen puoliaika oli  löntystelyä. Hyvää tekemistä nuorilta pojilta ja koko joukkueelta. Tästä hyvä mennä eteenpäin, tiivisti valmentaja Hannu Haapa-aho.

Joukkueen sarja jatkuu kahdella vierasottelulla, ensiviikon torstaina 16.5.  KyVoa vastaan ja 23.5. Maalahdessa kohdataan Malax IF. Seuraava kotiottelu on 29.5. ja vastassa Suvilahden Sisu Vaasasta.

--