3 SM-mitalin viikonloppu

18-19.8.2012 kilpailtiin Äänekoskella RAW Penkin SM-mitaleista 270 nostajan voimin. Lapuan Ponnistuksella oli 5 vahvan miehen edustus SM-karkeloissa. 3 heistä selvisi palkintopallille asti! Tärkeintä, jokainen edustajamme teki tuloksen.

Ensimmäiseksi kiitän kaikkia meidän nostajiamme osallistumisesta SM-kisaan ja siitä että jokainen yritti parhaansa! Kiitos! Ilman yrittämistä ei SM-mitaleja seuralle/jaostolle tule. Jatkakaa kovaa työtänne lajin eteen! Treeniä, treeniä, treeniä…

ITSE SM
aloitetaan nuorimmasta

Aapo Ylä-Autio M17 74kg : SM3 tuloksella 105kg.
Aapo asteli punnitukseen rauhallisin mielin, tiätäen painonsa olevan reilusti alle sallitun 74kg. Puntari näytti 70,10kg, joten pelivaraa on. Nuori mies oli muutenkin rauhallinen koko ajan, vaikka kyseessä oli hänen ensimmäinen SM-kisansa. Lämmittely aloitettiin 20min vaille eli hyvissä ajoin. Sehän sujui kuin vanhalta tekijältä. Kisa sai alkaa… Aloituksessa heti 100kg. Kyseessä oli varma rauta, mutta siitä huolimatta 3 punaista valoa palaa? No jännityksen piikkiin, Aapo aloitti noston ennen komentoa. Aapo näytti vähän huolestuneelta, mutta Tomppa rauhoitti tilanteen nopeasti. Yhdessä Aapon kanssa päättivät laittaa toiseen 105kg, huolimatta siitä että tulosta ei vielä ollut. Aapo rauhoitti itsensä ja asteli lavalle, 105kg tuli nätisti ylös! Taisi alku jännitys olla tiessään! Tällä nostolla noustiin pronssille. Aapo päätti taistella hopeasta, joten kolmanteen 110kg. Ennen Aapon nostoa jännitettiin viekö Leo Leppävuori pronssin nenän edestä, mutta ei 107,5kg oli liikaa. Pronssi varmistui, hyvä yritys 110kg, mutta se oli liikaa. Onnea ensimmäisestä SM-mitalista! Hyvä suoritus! Hyvää taktikointia myös Tompalta! Kiitos.

Jussi Ala-Kortesmaa M20 83kg: SM4 tuloksella 115kg
Jussi laihdutteli jälleen 83-kiloisiin. Ei muutakuin soittoa, jos laihdutus neuvoja kaipaa! Ei nyt sentään… Vaaka kertoi totuuden Jussille 82,90kg eli sanoisin että 100 grammaa vaille täydellinen laihdutus. Aloitukseen Jussi määräsi 115kg, lämmittely sujui mallikkaasti, joten aloitusrauta tuli jäädäkseen. Kisa alkoi ja 115kg odotti tangossa. Kevyttä… Toiseen 120kg, millä pääsisi kisan kärkeen. Ei ei ei, rinnalle jäi. Kolmanteen sama rauta, mutta ei vieläkään.  Tulokseksi 115kg. Sama tulos kuin pronssimiehellä, mutta painavampana Jussin sijoitus 4. . Mies ei selvästi ollut tyytyväinen suoritukseensa. Tästä varmasti tuli lisämotivaatiota treenaamiseen! Seurapisteitä Jussi toi 7kipaletta.

Eero Mäki M20 74kg: SM1 tuloksella 120kg
Eero oli ottanut muutaman sata grammaa painoa lisää. Vaaka näytti tasan 73,00kg. Aloitukseen 112,5kg eli rauta mikä viime vuoden SM-kisoissa nostettiin kolmannella. Eli viime vuoden SM-kulta rauta. Lämmittelyssä ei ongelmia. Aloitusrauta oli kevyttä. Toiseen 115kg, millä karattiin jo turvalliseen johtoon. Viimeiseen 120kg, hyvä rutistus siitä. Tuplamestaruus toteutui. Eero oli M20 ikäluokan kolmanneksi paras nostaja wilksien perusteella. Nämä olivat tämän vuoden viidennet arvokisat. 4 SM-kisaa ja 1 PM-kisa. SVNL:n osalta tämän vuoden SM-kisat ovat paketissa. Treenit jatkuu ympäri vuoden.

Janne Halmesmäki M 93kg:  SM7 tuloksella 170kg
Jannen paino oli 200 grammaa vaille täydellinen eli 92,80kg. Ensimmäiseen nostoon ladattiin 170kg, eli rutiinisuoritus. Kevyesti painot rinnalta nousivatkin. Näin tulos oli varmistettu kovassa 93-kiloisten sarjassa. Toisessa nostossa tuli kämmi. Korotusta ei ehditty ajoissa mennä sanomaan ja näin automaattisesti seuraavaan 172,5kg. Janne ilmoitti, että jättää väliin toisen kierroksen. Kolmanteen hän määräsi 180kg, sillä se olisi oma ennätys. Mitaleista ei enää kampailtu sillä kärki meni menojaan toisen kierroksen nostoillaan. Jannelta hyvä yritys 180kg, mutta ei tällä kertaa. Mies tuumasikin, että ei vielä tänään riittänyt kunto kärkikahinoihin. Ja näin kovassa sarjassa mitaleille yleensä vaaditaan kolme puhdasta nostoa. Hyvä panostus silti, sillä voimamalja pisteitä Janne ansaitsi seuralle, 7. sijastaan 4pistettä.

Tomi Halmesmäki M 66kg: SM1 tuloksella 142,5kg
Punnituksessa ei ollut Tomilla hätäpäivää sillä vaaka näytti 64,35kg eli Tomi oli sarjansa kevyin. Aloituksessa muodollisuuksia, 135kg. Helppoa helppoa Tomille. Toisessa nostossa sivuttiin omaa ennätystä 140kg. Nostossa meinasi kiire tulla, sillä tuomari ei antanut lupaa aloittaa. 10sekuntia aikaa. Tomi siitä huolimatta rauhallisena ja korjasi asentonsa. Nosto sai alkaa ja kevyttä. Taisi 140kg olla Tomille ihan eilisen päivän rautoja. Tomi oli varmistanut mitalinsa. Kolmanteen Tomi käski lastata 142,5kg, mikä onnistuessa olisi oma uusi ennätys. Hieno parannus jälleen, sillä raudasta ei ollut vastusta!  Kultaa yritettiin vielä varastaa sillä Ari Kurjenkallio yritti 145kg, mutta yritykseksi jäi. Tomille oma ennätys ja SM-KULTA! Tomi on kovassa kunnossa sillä joka kisassa ennätykset paukkuu! Näin se olla pitääkin, salilla voi jokainen paukutella PeeÄrriä, mutta SM-kisassa vain TOSINOSTAJAT!

Voimailujaoston youtube kanava.
Videoon pääsee klikkaamalla nostajan nimeä.

Seura ansaitsi näistä SM-kisoista 43 seurapistettä voimamalja kilpailuun. Tällä hetkellä seuralla on 112pistettä ja sijoitus on 26., Seinäjoen Voimailijat on sijalla 32. 87 pisteellä. Kilpailussa on 87 seuraa. Tällä hetkellä sijoitus on parempi kuin viime vuonna!  Voimamalja

Tulokset

 

-Väiski

--