A-POJAT TUL CUPISSA JATKOON

Ponnistuksen A-pojat etenivät toiselle kierrokselle TUL Cupissa voittamalla vaasalaisen PUSin 3-1 (1-1). A-poikien kokoonpanossa oli muutoksia, sillä kolme poikaa oli luokkaretkellä Tanskassa ja kolme sivussa loukkaantumisen johdosta.

Ottelun alku oli poikien hallintaa, sillä ensinmäisten minuuttien aikana joukkueella oli pari maalintekopaikkaa. Laukaukset vain suuntautuivat yli maalin. Lisäksi Justus Lahtinen kolisteli vieraiden maalitolppaa ottelun 18 minuutilla. Neljä minuuttia myöhemmin Iikka Hirvlammi purjehti oikealta laidalta ja keskitys maalinedustalle, josta Juho Niemelä laukaisi maalin oikeaan alanurkaan 1-0. Maalin jälkeen PUS pääsi peliin mukaan, joukkue siirteli ajoittain näyttävästi palloa mieheltä miehelle. Varmaotteisesti pelannut toppari Waltteri Vilppola loukkantui ottelun 26 minuutilla ja valmentaja Janne Kangsluoma teki vaihdon. Kentälle kärkeen Lauri Saari ja Juho Niemelä tippui topparin paikalle. Kuusi minuuttia ennen taukoa Vitosessa pelaava PUS tasoitti kulman jälkitilanteesta 1-1 ja tauolle siirryttiin noissa lukemissa.

Toisella puoliajalla molemmat joukkueet pelasivat hyvää ja liikkuvaa jalkapalloa. A-pojat siirtyivät 2-1 johtoon ottelun 62 minuutilla, kun Hirvilammi voitti pääpallon ja siirsi laidalle rynnänneelle Justus Lahtiselle, jonka tarkka laukaus tolpan ja maalivahdin välistä maalin perukoille.  Yhdeksän minuuttia myöhemmin A-pojat ratkaisivat ottelun, kun joukkue sai kulmapotkun. Arvi-Matti Lemettisen kulmapotku tavoitti Matti Kähkösen, joka päällä vei Ponnistuksen 3-1 johtoon, joka oli myös ottelun lopputulos.

“Koko joukkueelta hyvä peli. Joukkueesta löytyy hyviä pelaajia korvaamaan loukkantuneet ja matkalaiset. Pojat jaksoivat hyvin, vaikka pojilla on pelejä ollut melko tiuhaan, kommentoi valmentaja Kangsluoma. Cupin toisella kierroksella A-pojat kohtaa Kolmosessa pelaavan Kiisto A-teamin.

--