A-POJAT YLLÄTTI FC KEMIN

A-poikien voitto sunnuntaina toi pisteet kotiin.

Sunnuntain ottelussa Ponnistus voitti sarjan kärkikaartiin kuuluvan FC Kemin 1-0 (0-0). Viime viikonloppuna Ponnistus kärsi 0-3 vierastappion Joensuun Jipolle. Tämän päiväiseen otteluun valmentaja Janne Kangasluoman taktinen veto laittaa alakerta tiiviiksi onnistui. Vierasjoukkue FC Kemi ei saanut syöttöpeliään kuntoon ja joutui yrittämään pitkillä syötöillä läpi Ponnistuksen puolustuksen.

Ottelun alku oli vieraiden hallinnassa, mutta Ponnistus puolusti tarkasti eikä antanut vieraiden yllättää. Ponnistus pääsi hätyyttelemään kemiläisten maalia noin puolen tunnin peli jälkeen. Kärkimies Iikka Hirvilammi karvasi pallon ja syötti Justus Lahtiselle, jonka laukaus suuntautui päin maalivahti Aleksi Tammelaa. Ensimmäisen puoliajan lopussa pelaajien tunteet kuumenivat ja muutama varoituksenkin paikka olisi ollut paikallaan.Tilanteet arvioi oikeudenjakaja kumminkin toisin .

Vieraiden paras maalipaikka tuli hieman ennen taukoa, maalin esteenä oli ylähirsi. Tauolle mentiin 0-0 tilanteessa.

Toinen puoliaika oli tasaisempi ja kotijoukkueen avausmaali oli lähellä 51 minuutilla, kun kulman jälkitilanteessa pallo pyöri kemiläisten maalin edustalla. Vain kolme minuuttia myöhemmin 54 minuutilla Iikka Hirvilammi karkasi läpi Justus Lahtisen mainiosta syötösta ja vei Ponnistuksen johtoon 1-0, joka oli myös ottelun lopputulos.

Tänään oli se päivä kun kaikki meni nappiin. Peli oli näyte siitä, että pystytään haastamaan jokainen joukkue tässä sarjassa, kun vaan kaikki on täysillä mukana. Oli hieno seurata kun jokanen antoi kaikkensa kentällä. Tämä oli koko joukkueen voitto, myhäili tyytyväinen valmentaja Kangaluoma.

Osittain kiihkeässä ottelussa erotuomari Sami Kuula varoitti vieraita neljästi ja kahdesti kotijoukkuetta. Ensi viikolla torstaina Ponnistus kohtaa vieraissa sarjajohtaja VIFK:n.

 

--