A-POJILLE NIUKKA TAPPIO

A-poikien Ykkönen jatkui lauantaina kotiottelulla JIPPOa vastaan.

Joensuulainen Jippo oli saanut matkaan vain 12 nuorta isokokoista pelimiestä. Ponnistus haastoi vieraita kiihkeällä ja vauhdikkaalla pelillä.

Ottelun eninmäinen puoliaika oli melko tasaista vääntöä molemmilta joukkueilta ja tauolle siirryttiin maalittomassa 0-0- tilanteessa.

Toisen puoliajan alku oli Jipolta vahvaa, joukkue hallitsi peliä ja iski ottelun 51 minuutilla, kun vieraiden Markus Kuivalainen iski 0-1 osuman. Muutama minuutti maalista kärkäs Iikka Hirvilammi tavoitteli palloa yhdessä Jipon maalivahdin Paavo Jarvan kanssa. Tilanteessa molemmat kaatuivat ja hässäkän jäkeen mv Jarva löi Hirvilammea punaisen kortin arvoisesti, tilanteesta Hirvilammelle keltainen kortti.

Ylivoimalla pelaten Ponnistus painoi pelin joensuulaisten kenttäpuoliskolle. Tasoituskin oli ottelun lopussa lähellä, kun Justus Lahtinen tarjoili Juho Niemelälle maalipaikkan. Juhon epäonneksi pallo meni ohi Jippon maalin. Viimeisen vartin kotijoukkue painosti, mutta se tärkein, maali jäi uupumaan. Ottelun päätuomari Markku Puolijoki varoitti kahdesti molemmien joukkueiden pelaajia.

Tappiosta huolimatta valmentaja Janne Kangasluoma oli tyytyväinen poikien peli-ilmeeseen. “Keskikentältä olivat poissa loukkaantunut Elias Hakola ja Matti Kähkönen sekä kärjestä Arttu Happonen. Avaukseen oli nostettu Herttua ja Helin, jotka hotivat tehtävänsä hyvin.

Jipon edustus pelaa Ykkösessä ja Ponnistuksen Nelosessa, joten lähtötilanne on aivan erilainen. Meidän peli paranee varmasti mitä pidemmälle sarja menee. Piirisarjan, jota pelasimme viime vuonna  ja Ykkösen tasoero on huima ja siihen tottumiseen menee tovi”, totesi Kangasluoma.

Ensi sunnuntaina Ponnistus kohtaa vieraissa FC Kemin.

--