Artemilla neljän maalin ilta – VäVi kaatui 5-3

Ponnistuksen Artem Lavrukov oli oivassa pelivireessä perjantaina 10.9. kun Ponnistus kohtasi Vähäkyrön Viestin kauden toiseksi viimeisessä sarjapelissä. Artemin taituroi ottelussa neljä maalia. Myös Ponnistuksen unkarilaisvahvistus Benjamin Becsei onnistui maalinteossa.

Vähänkyrön Viestille sarjapaikan kannalta elintärkeä ottelu alkoi ja eteni läpi ottelun Ponnistuksen hallinnassa. Ottelun ensimmäinen maali syntyi vapaapotkusta kun ottelua oli pelattu 14 minuuttia. VäVin maalivahti kaatoi Ponnistuksen Vesa Paloniemen virheellisin ottein noin 20 metriä maalista. Ulosajon sijasta ottelun erotuomari Petteri Höglund tuomitsi maalivahdille varoituksen ja Ponnistukselle vapaapotkun, jonka Artem Lavrukov tykitti muurin ohi maalin oikean ylänurkaan. VäVi-maalivahti saattoi vain katseellaan seurata kuinka peliväline painui maaliverkkoon, 1-0.

Ottelun toinen maali syntyi samantien vain kaksi minuuttia ensimmäisen jälkeen. Artem Lavrukov onnistui kiertämään vastaantulleen VäVi-maalivahdin ja siirtämään pallon tyhjään maaliin, 2-0.

Ponnistuksen peliotteista oli havaittavissa, että kyseessä ei ollut kovinkaan tärkeä ottelua. Sarjassa säilyminen kun oli jo saavutettu ja nyt pelattiin vain kunniasta. Joukkue ehkä hivenen tuudittautuikin helppoon voittoon ja VäVi pääsi iskemään seuraavan maalin. Maali syntyi maalinedusruuhkasta, jossa epäonnistuneen laukauksen jälkeen pallo pomppi VäVi-hyökkääjälle avopaikkaan, 2-1. Samoissa lukemissa siirryttiin myös ottelun tauolle.

Ottelun toinen puoliaika eteni varsin verkkaisesti. VäVi pyrki karvaamaan pallo selvästi ylempää ja janosi tärkeitä sarjapisteitä. Ponnistus kuitenkin jatkoi rauhallista rakenteluaan ja hallitsi kenttätapahtumia. Ottelun 58 peliminuutilla Ponnistukselle tuomittiin vapaapotku noin 25 metristä. Viiden miehen muuri ei Ponnistuksen Benjamin Becseitä kuitenkaan häirinnyt vaan nuori unkarilainen laukoi pallon vasurillaan maalin vasempaan alanurkkaan, 3-1. VäVi-maalivahti asettanee miesmuurin jatkossa eteensä niin että se ei peitä pallon näkyvyyttä.

Peli oli tässä vaiheessa aikalailla selvä. Tosin maalejakin vielä nähtiin. Artem Lavrukov kruunasi illan hattutemppunsa 60 peliminuutilla. Pitkän ja tarkan syötön Artemin läpiajoon tarjosi oikealta laidalta P-14 -joukkueen Valtteri Vilppola. Artem viimeisteli vielä kertaalleen tuomarin avustuksella ottelun 88 minuutilla. VäVi-puolustus purki pallon epäonnisesti ottelun erotuomarin jalkoihin. Ponnistuksen laitalinkki Seppo Pirttinen ehti ensimmäisenä palloon ja keskitti määrämittaisen etutolpalle, josta Lavrukov nikkasi pallon maaliin.

Ponnistus suoritti ottelussa useita pelaajavaihtoja. Ottelun loppuhetkillä kentälle astelivat Valtteri Vilppolan ja Seppo Pirttisen lisäksi myös juniori-ikäinen maalivahti Arvi-Matti Lemettinen sekä joukkueen valmentaja Olavi Linjamäki.

VäVi teki ottelun lopussa, kotijoukkueen lepsuillessa, vielä kaksi maalia, mutta Ponnistuksen etumatka oli riittävä. Täydet kolme pistettä jäivät oikeutetusti kotijoukkueelle. Ottelu päättyi 5-3 (2-1). Ponnistuksen edustusjoukkue pelaa viimeisen sarjaottelunsa huomenna lauantaina 17.9. Vaasassa, jossa vastaan asettuu tämän hetken sarjakakkonen – VIFK Utveckling.

Ponnistus – VäVi 5-3 (2-1)
1-0 Artem Lavrukov
2-0 Artem Lavrukov
2-1 Ilari Suuronen
3-1 Benjamin Becsei
4-1 Artem Lavrukov
5-1 Artem Lavrukov
5-2 Thomas Backman
5-3 Jarmo Lintala

--