E-urheilu lajivalikoimaan

Ponnistuksen lajikirjo kasvoi kun Suomen Palloliiton eJalkapallon Suomen Cupiin osallistuu seurasta kaksi joukkuetta. Arvi Rintasalo, Tatu Pouhula, Luka Ikola, Joni Valkonen, Jesse Valkonen ja Rasmus Tuomaala pelaavat sarjassa 12-15 v. PS4.

E-urheilulla tarkoitetaan laajasti kaikkea digitaalista kilpapelaamista. E-jalkapallo on puolestaan digitaalisten jalkapallopelien kilpapelaamista. Käytännössä pelaaminen tapahtuu pelikonsoleilla, kuten PlayStation 5 tai Xbox X/S.

Kilpapelaamista ei tarvitse aina ottaa turhan vakavasti vaan pelaamiseen liittyy vahvasti sosiaalinen yhdessä tekeminen. Palloliitto tarjoaa matalankynnyksen turnauksia kaiken tasoisille pelaajille.

Vakavemmin lajissa kilpailevat pelaavat pääasiallisesti EA Sportsin FIFA-pelisarjaa, jossa kilpaillaan yksilöturnausten lisäksi myös seura- ja maajoukkueturnauksissa.

Millainen harrastus on e-jalkapallo?

E-jalkapallo on yleisesti ottaen sosiaalinen harrastus ja uutta opittavaa tulee joka vuosi uuden peliversion muodossa joko FIFA- tai eFootball (PES) -pelisarjoissa. Suomessa e-jalkapallon harrastaminen on useimmiten vielä vapaamuotoisempaa pelaamista keskenään ystävien kanssa, mutta seuratoimintaa ja kilpailuja on entistä enemmän tarjolla.

Kansainvälisesti e-jalkapallon pelaajien määrä kasvaa koko ajan lisää ja laji on isossa nosteessa. Kansainvälisiä kilpailuja voidaan verrata järjestämiseltään ja laajuudeltaan e-urheilun suurimpien pelien suosituimpiin kilpailuihin. Myös rahapalkinnot kasvatat vuosi vuodelta, kun laji on saanut enemmän näkyvyyttä.

--