EDUSTUKSELLE PISTEET MUSTASAARESTA

Ponnistus kävi perjantaina haavimassa Korsolman rannikoilta kolmipiikkisen jo aikaisemmin kaudella odotusten yli täyttyneen lohikiintiön höysteeksi. Tällä kertaa Ahti soi antejaan FC KOMUn kustannuksella lukemin 2-3.

Ponnistus pystyi lähtemään otteluun rennommalla otteella, sillä ottelukierroksen aikaisemmat ottelut viikolla olivat varmistaneet sen, että Ponnistus ei kuluvalla kaudella sarjasta tulisi tippumaan.

1. Puoliaika

 
Ottelu ei lähtenyt Ponnistuksen suunnitelmien mukaisesti käyntiin ja kotijoukkue sai ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana luotua painetta runsain mitoin vieraiden kenttäpäätyyn maalinteossa kuitenkaan onnistumatta. Erityisesti KOMUn il capitano P. Jussilan pitkän kantaman täsmäsyötöt tipahtelivat Ponnistuksen puolustuslinjan taakse aiheuttaen useita vaaratilanteita.

Vähitellen Ponnistus sai omasta pelistään otetta ja alkoi vyörymään maitse kohti keskitys- ja maalintekoapajia. Yhden tällaisen tilanteen seurauksena A. Lavrukovin kierteinen keskitys löysi tiensä epäonnekkaan toppari Jussilan käsivarteen ja tuomari jätettiin vaihtoehdoitta, pilli suuhun ja kättä kohti yhtäätoista. Ponnistuksen kylmähermoisen rankkipotkuspesialisti JaPe Luoman ollessa parisuhdematkalla Viking Linen buffetissa nauttimassa laivakeittiössä loihdituista herkuista, joutui tällä kertaa T. Linjamäki ottaa epävarmat mutta ah niin vastuulliset askeleet kalkkipisteelle pallo kainalossa. KOMUn maalivahti M. Tervasmäki oli vedossa hienosti mukana, mutta tällä kertaa veto oli tarpeeksi napakka ja sujahti Tervasmäen käsien ohi pitseistä poimittavaksi.

Minuutteja oli kertynyt pelikelloon 23. Komu sisuuntui päästetystä maalista ja sai muodostettua alkuhetkien kaltaista painetta Ponnistuspäätyyn vähitellen enevissä määrin kohti jakson loppua. Lopulta kotijoukkueen pommistus palkittiin, kun sivuvapaapotkusta maalin eteen toimitettu kova ja kierteinen keskitys löysi tiensä ensin puolustuksen jalkoihin siitä matkaansa jatkaen aina maaliverkkoihin saakka. Harmittomalta näyttänyt tilanne eskaloitui maaliin asti pienten kommunikointivirheiden ja 25° laakakulmasta helottaneen auringon yhteistoiminnasta. Tauolle siirryttiin siis kutkuttavassa 1-1 tasatilanteessa.

 

2. Puoliaika

 
Ponnistus oli tauon aikana nopeasti käsitellyt puoliajan haikeat päätöshetket ja siirtänyt painopisteen uskon valamiseen omaan peliin ja tekemiseen. Tämä tuotti tulosta n. tunnin pelin jälkeen, kun Ponnistuksen hyökkäyskalusto ensin pallon menetettyään reagoi prässihommissa jälleen kerran sukkelasti ja pallo pelattiin läpi rikkoinaisen puolustuslinjan Prinkkilän veljeksistä nuorimmalle. Japri otti karkin ykkösellä alas ja toisellaan laittoi kyseisen makeisen oikealle ylähyllylle poikkipuuta hipoen(lue: hieno maali). Komu tuli kuitenkin vielä kertaalleen. Vain viitisen minuuttia vieraiden johtomaalista, vaarallisen oman alueen menetyksen jälkimainingeissa syntyneestä tilanteesta oli vieraiden puolustus kykenemätön purkamaan palloa pois maalintekosektorilta ja kotijoukkueen I. Riponiemi pääsi hieman varkain, joskin melko eläimellisesti, tuulettamaan 2-2 tasoitusmaalia.

Ponnistus on kuitenkin tällä kaudella jossain määrin päässyt opiskelemaan voittamisen kulttuuria ja rintaan painuneiden leukojen nostelua yksittäisissä peleissä hyvillä arvosanoilla. Näin oli käyvä tänäänkin ja näyttävää comebackia viheriöille tekevä P. Väänänen antoi pakkien välistä ns. namupassin Prinkkilän veljesten esikoiselle. Vellu ei makean vetopaikan saavuttaessaan epäröinyt, vaan tälläsi kuulan vastustamattomasti maalin eniten vasemmalla sijaitseviin sivunyöreihin. Aikaa tapahtumahetkellä kellossa oli 71min. Viimeiset 20 minuuttia sujuivat jokseenkin epätavallisen rauhallisesti jo toisessa niukkajohtoisessa vierasmatsissa putkeen ja Ponnistus pelaili aikaa pois kellosta perusvarmalla peliotteella.

 

Pohdintaa

 
Taisteltu vierasvoitto tuntuu toki aina hienolta. Pienimuotoista fiiliksen lässähdystä oli kuitenkin havaittavissa heti bussissa, kun pelaajien älypuhelimet ohjautuivat tutun tulospalvelun sivuille tarkastamaan sarjajohtajan toivotun kompuroimisen toteutumista. Näin ei ollut tänäänkään käynyt vaan VPS-j oli ottanut rutiininomaisesti pisteet pois Kuffenin ulottuvilta Vaasan paikallisessa. Jos sarjajohtajan meno jatkuu samanlaisena kauden loppuun asti, on Ponnistuksella kauden päätöstilaisuudessa mahdollisuus hypistellä korkeintaan hopeisia mielikuvitusmitaleita.

Kaikki on kuitenkin sarjan osalta onneksi auki lähes niin kauan kuin pisteitä voi riemuiten ansaita tai katkeroituneena menettää. Siispä Ponnistus aikoo kantaa ainakin oman kortensa kekoon sarjan jännittävyyden kannalta ja jatkaa hyviä sekä tuloksekkaita peliotteita kauden hämärimpään loppuvihellykseen saakka.

Seuraavan kerran voit nähdä viininpunarinnat tositoimissa Lapuan Keskuskentällä perjantaina 23.8 klo 18.30. Tuolloin vastaan saapastelevat Korsnäs FF:n raavaat uroot, jotka ehkä turhankin machoilla otteilla ovat kuluvan kauden aikana keränneet tuomareilta korttitilaston täyteen keltaista ja punaista. Ponnistukselta on korttitilin refillingin takia pelistä varmuudella pois seuran oma korttikunkku, J.Takala.

Avauskokoonpano: Mäki, Takala, Becsei, Hovila, Haapa-Aho H(c), Paloniemi, Väänänen, Prinkkilä V-M, Lavrukov, Linjamäki, Prinkkilä J.
Vaihto: Ranta-Maunus, Salo, Rahim, Huhtala, Lazarev

--