Eerolle voimanoston SM-kultaa!

18.2.2012 kilpailtiin Pietarsaaressa nuorten voimanoston SM-mitaleista. Lapuan Ponnistusta SM-kisoissa oli edustamassa Eero Mäki. Pienestä edustuksesta huolimatta Lapuan Ponnistus huomattiin, sillä Eero voitti sarjansa M20 74kg yhteistuloksella 572,5kg, mikä on hänen uusi oma ennätyksensä. Eeron yhteistulos parani 7,5kg!

Pari viikkoa sitten epäonnistuin Penkkipunnerruksen nuorten SM-kisoissa Tampereella, tulokseksi kolme hylättyä. Pietarsaareen lähdin kilpailemaan omaa kisaa ja tekemään varmaa tulosta, jotta ei tulisi suihkukomennusta toistamiseen. Kisa kulki hyvin ja ennen maastanostoa olin 35kg jäljessä 1. sijaan. Ennen viimeistä maastanostoa olin jäljessä 1. sijaan enää 20kg. Mitään hävittävää ei ollut, koska hopea oli varma, joten päätimme valmentajani Juha Mäen kanssa laittaa viimeiseen nostoon 232,5kg, millä irtoaisi kultamitali, jos Ylisirniö epäonnistuu viimeisessä yrityksessään. 230kg olisi myös riittänyt, koska tasatuloksen tultua kevyempänä olisin voittanut! Kuuluttaja kuulutti “varma mestaruus Ylisirniölle, hopea menee Lapuan Ponnistuksen Eero Mäelle”, mutta Ylisirniö epäonnistui ja minulle tarjottiin kultamitalia. Lavamiehet lastasivat tankoon 232,5kg, mikä olisi minun oma ennätykseni. Rauta olisi vain nostettava niin kulta matkaisi Lapualle! Kisapaikalla oli fiilistä ja asennetta, kun astelin lavalle, nyt vain rauta ylös. 232,5kg nousi ja menin johtoon 2,5 kilon erolla. Mestaruus Lapuan Ponnistukselle!

Viime vuonna Eero Mäki saavutti Voimanoston nuorten SM-kisoissa Pornaisissa SM-hopeaa tuloksella 522,5kg. Maastanosto ratkaisi silloinkin mitalin värin. Eero oli ensimmäisen vedon jälkeen varma pronssimitalisti, mutta kilpailua johtanut nostaja nosti kolme pummia vedosta, mikä tiesi SM-hopeaa Eerolle! Tänä vuonna maastanosto oli ratkaiseva tekijä myös.

Viime vuonna hopea tuli yllätyksenä, koska en odottanut kenenkään epäonnistuvan vedossa. Tänä vuonna kultaa, mikä on mahtava juttu. Olin varma hopeamitalisti, mutta viimeisellä nostolla meninkin ykköseksi, se oli varmasti yllätys monelle! Luotimme kuitenkin maastanostoon, mikä on yleensä kulkenut hyvin.

Kisa meni kaiken kaikkiaan hyvin sillä Eero kyykkäsi oman ennätyksensä 202,5kg. Penkistä 137,5kg. Vedolla oma ennätys 232,5kg. Yhteistulokseksi oma ennätys 572,5kg.

Aluksi penkin aloitus oli 135kg, mutta päätimme yhdessä valmentajan Juha Mäen ja huoltajan Antti Mäen kanssa muuttaa aloituspainoksi 132,5. Se nousi kevyesti ja kahden viikon takainen painajainen oli ohi. Toiseen 137,5kg, kevyttä! Viimeiseen nostoon laitoimme 147,5kg. Vaihdomme löysän paidan tiukkaan. Olisi pitänyt olla rohkeampi ja laittaa enemmän rautaa, koska 147,5kg oli liian vähän ja paita laittoi hanttiin, joten raudan saaminen rintaan tuotti ongelmia ja nostamisesta ei tullut mitään.

Eeroa oli valmentamassa/huoltamassa Juha Mäki, toisena huoltomiehenä Antti Mäki. Kiitokset kuvaajille Julia Salo ja Satu Mäki. Kiitos myös yhteistyökumppaneille.

Ilman tukijoita kisaaminen olisi hankalaa, kiitokset kaikille tukijoilleni. Suurin kiitos hyvästä tuesta Juha Mäelle ja Antti Mäelle.

Tulokset

Video kisasta

-EM

--