Ponnistus taipui vieraissa

futsal_ykkonen.png

Ponnistuksen futsaledustus ei onnistunut hakemaan pisteitä viikonlopun vieraspeleistään. Lauantaina Ponnistus hävisi Turussa FC Komarin vieraana lukemin 10-5 (2-2) ja sunnuntaina joukkue taipui puolestaan sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuvan FC Rauman käsittelyssä 7-4 (6-2).

Lauantain ottelussa Ponnistus oli vielä ensimmäisellä puoliajalla täysin mukana ottelussa. Kotijoukkueen avausmaalin jälkeen Ponnistus tasoitti ja siirtyi 1-2 johtoasemaan Jussi Laapion kahdella maalilla. Johto ei kuitenkaan kestänyt tauolle saakka virhetilin täyttymisen vuoksi. FC Komar tasoitti ottelun 2-2:een 10 metrin rangaistuspotkusta.

Toisella puoliajalla FC Komar sai kotiyleisön edessä hurmosvaihteen päälle ja takoi tasaiseen tahtiin voittoon tarvittavat osumat. Ponnistukselta maalinteossa onnistuivat Laapio kolmesti sekä Alexei Lazarev ja Samuli Mäenpää kertaalleen. Laapio pokkasi Ponnistuksen parhaan pelaajan pystin.

Sunnuntaina Raumalla ottelun alku oli Ponnistuksen kannalta sysimusta. Ottelua oli pelattu vain reilut kaksi minuuttia ja tulostaululla oli jo kotijoukkueen johtolukemat 3-0. Toivottavasti jatkossa joukkue on hereillä heti vihellyksestä saakka. Ponnistus onnistui kuitenkin karmaisevan alun jälkeen kokoamaan rivinsä ja nousi parhaimmillaan maalinpäähän tilanteeseen 3-2. Tauolle siirryttiin kuitenkin lukemissa 6-2.

Toisella puoliajalla otteli eteni tasavahvasti maalitilanteiden syntyessä molempiin päätyihin. Ponnistus kavensi kuitenkin etumatkaa ja loppunumeroiksi kirjattiin 7-4 (6-2). Ponnistuksen Kari Winter ja Jussi Laapio viimeistelivät molemmat kaksi maalia. Winter palkittin Ponnistuksen parhaana.

Ponnistuksen pelit jatkuvat ensi lauantaina, kun joukkueen vieraaksi saapuu U.S. Skädäm Jyväskylästä. Lapualla oli kauden avauksessa enemmän yleisöä kuin Turun ja Rauman katsomoissa. Eiköhän jatketa samalla tiellä myös tulevan lauantain kotiottelussa. Ottelu alkaa Lapuan urheilutalolla klo 13.

FC Komar – Ponnistus 10-5 (2-2)
Maalit: Jussi Laapio 3, Alexei Lazarev, Samuli Mäenpää

FC Rauma – Ponnistus 7-4 (6-2)
Maalit: Kari Winter 2, Jussi Laapio 2

Sarjataulukko

--