Elämyksiä Ähäristä

TUL:n nuorisovaliokunnan kummipiirit Pohjanmaa ja Keski-Suomi järjestivät viikonloppuleirin Ähtärissä ”Elämysten Ähtäri” –teemalla. Leiriläiset nauttivat Hotelli Mesikämmenen lähimaastoista ja sen tarjoamista virikkeistä aamusta iltaan. Kaukaisin osallistuja tuli Nokialta ja suurin ryhmä leiriläisiä tuli Kaskisista, myös Ponnistuksen poikia oli mukana.

Leiri käynnistyi hotellihuoneet kuittaamalla, jonka jälkeen leiriläiset lähtivät iltapalalla Roomuniemen kodalle. Ohjelmassa oli tutustumisleikkejä ja esittelyjä. Kodan ympäristö tarjosi hienoja mahdollisuuksia ulkona olemiseen. Ähtärinjärven tyyni pinta kruunasi yhteisen nuotiohetken ja ulkona nautittu käriste maistui entistä paremmalle. Hotellille palattiin pimenevässä illassa taskulamppujen valaistessa metsäpolkua.

Leirilauantai oli täynnä toimintaa. Aamu käynnistyi ihanalla aamupalalla Mesikämmenen buffet –pöydässä. Aamiaisen jälkeen oli aika tutustua Lumin ja Pyryn laiskanpulskeaan elämään. Pandat on pandoja. Niitä seuratessa elämäntarkoitus saa uusia merkityksiä. Onko meillä aina oltava niin kova hoppu? Eläintarhakierroksella suurimman säväyksen tekivät hirvet. Erityisesti se iso sarvipää, joka puski aitaa vasten. Siinä vilkkaimmatkin pelimiehet rauhoittuivat ja seurasivat hirven toimintaa. Saukko ei pettänyt tälläkään kertaa ja komeimmat konsertit tarjosivat villisiat ja korppi.

Kolmen tunnin reippailun jälkeen maistui ateria. Tankkaus olikin tarpeen, sillä Flow Park tarjosi vauhtia ja vaarallisia tilanteita niin leiriläisille kuin ohjaajille. Ihailtavan liikunnallista ja rohkeaa porukkaa, tuumivat Minja ja Jarkko leiriläisten menoa katsellessa. Ponnistuksen futarit Aapo ja Pessi tulivat Arin kanssa jälkijunassa kiipeilemään. Pojat hakivat kolme pistettä leirin lomassa Soinissa pelatusta jalkapalloturnauksesta. Kaksikko harmitteli tiukkaa 4-3 tappiota Sisun pojille. Kolmikko otti menetetyn ajan takaisin ja nauttivat jokaisesta liaanista ja köydestä, mikä puistosta löytyi.

Lauantain taittuessa puoleenväliin kipaistiin kylpylän poreisiin, jonka jälkeen nautittiin mesipurilaiset räiskäleiden kera. Ilta päättyi hohtokeilaukseen upouudessa keilahallissa. Parhaiten leiriläisistä keilapallon hallitsivat Helga, Fanny ja Lemmy.

Sunnuntaina aurinko paistoi ihanasti hotellihuoneidemme parvekkeille. Auringon säteet heijastuivat järven pinnasta ja linnut lauloivat kauniimmin kuin ohjaajat. No se ei kauheasti vaadi, mutta katseet suunnattiin parimölkyn mestaruuskisaan aamiaisen jälkeen. Tarkimmat heittäjät löytyivät Nokia-Lapua akselilta, kun Pessi ja Eemeli tekivät täsmäheitoilla tuhoisaa jälkeä Helgasta ja Verneristä. Pronssimitalit pokkaisivat Oskari ja Fanny.

Leireilyt jatkuvat syksyllä. Teinit valtaavat Valtavaaran ja kesyttävät Kiutakönkään kosket 11.-15.10. Kuolleet heräävät henkiin Halloween –leirillä Sauvossa loka-marraskuun vaihteessa.

--