ENNAKKOTUNNELMIA TULEVASTA

Voimailuterveiset Pohojanmaan lakeuksilta!

Nyt on vierähtänyt lähes vuosi siitä, kun ensimmäisen kerran Lapualla järjestettiin Svry:n alaiset toistovoimapunnerruskilpailut. Ne onnistuivat todella hyvin, kiitos siitä vielä kaikille järjestelyissä mukana olleille ja suurin kiitos tietysti paikalle saapuneelle runsaslukuiselle yleisölle. Väitän, että aiemmin näissä karkeloissa ei ole ollut yhtä suurta yleisöryntäystä kuin viime toukokuussa Lapualla, SM-finaalit mukaan lukien. Kilpailuista saatu positiivinen palaute antoi meille luottoa järjestää myös tänä vuonna kilpailut Lapualla. Toukokuun 19. päivä kisataan sekä toistovoima- että maksimivoimapunnerruskilpailut yhdessä. Toivotaan, että Lapualla nähdään varsinkin maksimipuolella sellaisia nostoja, joista moni saliharrastaja voi vaan uneksia. Erityinen raakavoiman mittari on mielestäni se, kun tankoon lastataan nostajan omat maksimiraudat ja tuomarin komentoja kuunnellen nostetaan ne puhtaasti ylös ilman mitään helpottavia varusteita ja vielä jalat ilmassa.
Tuomarointi tapahtuu Lapualla todennäköisesti Markku (Make) Savolaisen ammattimaisella otteella ja uutena tuomarina nähdään Lapuan Ponnistuksen voimailijaoston pj. Tomi Halmesmäki. Sivutuomarit ja tankomiehet tulevat Ponnistuksen omasta voimailujaostosta. Kuuluttajan paikan on halunnut opetella myös Lapuan Ponnistuksen oma voimailija Eero Mäki ja siitä rispektit Eerolle.
Kilpailut on tarkoitus viedä läpi ulkona, jos vain kilpailupäivän sää sen sallii. Jos ei, niin nostetaan nostot Lapuan Kuntopisteen sisätiloissa, joskin tunnelmasta tulee tällöin pakostakin hieman tiiviimpi.
Lapua on noin 15000 asukkaan ”painipitäjä” 25km Seinäjoelta pohjoiseen. Kauempaa tuleville tiedoksi, että Lapualta löytyy yksi hotelli-ravintola, josta voi kysäistä yöpymismahdollisuutta. Jos tulee etelän suunnasta, niin Seinäjoelta löytyykin sitten jo paljon enemmän vaihtoehtoja. Eikä Seinäjoki ole tosiaan kuin noin puolen tunnin ajomatkan päässä Lapuasta. Pohjoisesta tuleville matkan varrelta löytyy Härmän Kuntokeskus, joka on myös puolen tunnin ajomatkan päässä kilpailupaikasta. Ja jos tulette perheinenne, niin suosittelen ehdottomasti käyntiä huvipuisto PowerParkissa Alahärmässä.
Ei muuta kuin kovia treenejä ja ilmoittautukaa sankoin joukoin Lapualle! Tehdään toukokuun kilpailupäivästä onnistunut ja annetaan yleisölle sitä mitä he tulevat katsomaan eli järjettömiä toistomääriä ja henkeäsalpaavan kovia maksiminostoja.

Terveisin,
Tomi Halmesmäki LaPo:n voimailujaoston pj.

--