FC Kuffen suli keskuskentän lämmössä

Vitonen, Ponnistus – FC Kuffen 10 -1 (3-1). Ponnistus otti 10-1 murska voiton FC Kuffenista jalkapallon Vitosen torstain kotiottelussa. Vierasjoukkue FC Kuffen aloitti pirteästi ja siirtyi johtoon jo 14 peliminuutin jälkeen. Maalin jälkeen kotijoukkue otti ohjat käsiin ja karkasi lopullisesti toisella puoliajalla. Ponnistuksen maaleista vastasi Tommi Rintasalo viidesti, Miika Korpela neljästi ja kerran Joona Vuorinen. Puolustus Hovila, Tuulari, Vilppola ja Niemelä hoitivat tonttinsa hyvin ja maalilla Matti Turjaa jo toistamiseen tuurannut Niko Salo pääsi melko helpolla. Keskikentän Herttua ja Kalliokoski jaksoivat raataa kuumuudesta huolimatta.

-Hyvä peli vaikkakin lämpö verotti liikkumista paljon. Pallo liikkui hienosti ja aivan älyttömästi ei tullut syöttövirheitä. Tähän ollaan treeneissä keskitytty ja nyt se alkaa tuottamaan tulosta. Vastustajan ensimmäisen maalin jälkeen uskottiin omaan tekemiseen ja rutiinilla hoidettiin voitto. Vastustaja oli kyllä heikommalla jalalla liikkeellä ja se näkyi armottomasti tulostaululla. Miika, Tommi ja Lenni akseli toimi hienosti. Joona palasi kentälle loukkaantumisen jälkeen ja oli tutun vahva. Hyvä peli koko joukkueelta. Tommi rankattiin pelin parhaaksi viidellä maalilla, tyytyväinen valmentaja Hannu Haapa-aho.

Tiistaina Ponnistus kärsi niukan 2-1  tappion Tjöbyssä, jossa joukkue oli matkssa pienellä kokoonpanolla. Kotijoukkue meni johtoon 2-0 kunnes Ponnistuksen kavennuksen teki Matti Herttua. Tasoituskin oli lähellä, sillä pallo kävi kahdesti tolpassa.

– Saimme matkaan niukan kokoonpanon, mutta paikallinen kenttä oli todella pieni niin ei ollut sen puolesta isompia ongelmia.  Kentällä loisti Matti Herttua, vaikka toisaalta kaikki pelaajat hoiti hommansa hyvin. Se ei vain riittänyt kun tuomaritkin veti säälittä raakasti kotiappäin, tiivisti valmentaja Haapa-aho.

Ensiviikon tiistaina Ponnistus kohtaa vieraissa Teuvan Pallon. Sama joukkue kohdataan toistamiseen kotistadionilla perjantaina 8.7. klo 19.00.

--