FC RAUMA JÄTTI PONNISTUKSEN NOLLILLE

Sarjajohtaja FC Rauma oli Ponnistukselle tyly vieras ja vei ottelun selvästi 0-6 (0-2). Voimakkaat ja isokokoiset raumalaiset eivät antaneet Ponnistukselle tilaa maalinsa edustalla ja kotijoukkue joutui laukomaan paljon kaukaa, ilman tulosta.

Ottelun alku oli tarkkaa peliä molemmilta joukkueilta. Fyysisesti vahvemmat raumalaiset tekivät avausmaalin ajassa 7.09. Ennen avausmaalia Janne Niemeä otettiin tilanteessa kovaa, mutta ottelun erotuomari antoi pelin jatkua ja FC Rauma käytti tilanteen hyväksi. Aleksi Kanerva viimeisteli maalin Jani Syrenin syötöstä. Pari minuuttia maalista Ponnistuksen Juuso Tuomaalalla oli paikka tasoittaa ottelu. Kotiyleisön harmiksi laukaus viuhahti hieman yli Ari Bohmin vartioiman maalin. Raumalaisten 0-2 maali syntyi Ponnistuksen puolustuksen epäonnistuessa purkupallossa ja vastapalloon tykitti maaliin Niila Asuinmaa. Ponnistus onnistui luomaan muutamia maukkaita maalipaikkoja, mutta kavennusmaalia ei saatu aikaiseksi. Myös raumalaisten 0-3 osuma oli lähellä pari minuuttia ennen tauko summeria, maalitolppa pelasti kotijoukkueen kolmannelta takaiskulta.

Toistapuoliaikaa oli pelattu ainoastaan 48 sekuntia, kun FC Rauma onnistui kolmannen kerran. Vapaapotku meni läpi Ponnistuksen muurin ja maalivahti Ville Tuomaala oli voimaton. Tarkan vapaapotkun laukaisi maaliin Jere Kyrkkö. Raumalaisten 0-4 osuma syntyi Jussi Aallon lapikkaasta, ottelua oli pelattu 25.17. Otteluvalmentajana toiminut Jukka Ranta-Maunus otti käyttöön ajassa 32.00 lentävän maalivahdin ja kotijoukkue saikin paineen raumalaisten päätyyn. Kavennusmaali leijui ilmassa, mutta tänään ei Ponnistukselta onnistunut maalinteko. Jaakko Prinkkilän mukaantulo toi Ponnistuksen hyökkäyspeliin kaivattua liikettä. Raumalaiset tekivät viidennen maalinsa tyhjään maaliin. Ponnistuksen hyökätessä lentävän maalivahdin ylivoimalla, puolustus purki pallon tarkasti maaliin. Tarkan purkupallon potkaisii ajassa 33.51 raumalisten kapteeni Ville Heino. Kotijoukkueen maalivahti Ville Tuomaala palasi kentälle ja joutui vielä kerran antumaan. Ottelun 0-6 päätösmaali oli Jere Kyrkön käsialaa.

Ponnistuksen otteluvalmentajana toiminut Jukka Ranta-Maunus totesi FC Rauman olleen vahva ja sarjan paras joukkue. – Lisäksi me emme olleet tänään parhaimmillamme. Palkintoraati palkitsi vieraiden Jere Kyrkön ja kotijoukkueen Samuli Mäenpään.

Ponnistuksen sarja jatkuu 13. päivä tammikuuta, jolloin Lapualle saapuu ACE Tampereelta.

 

 

--