Ponnistus vei maalirikkaan jännitysnäytelmän

Ponnistus – Sääripotku 10-9 (3-2). Ponnistus katkaisi sarjaykkösen kokkolalaisen Sääripotkun voittoputken Futsal Kakkosessa vauhdikkaan, jännittävän ja maalirikkaan vaiheiden jälkeen. Uskomattomien vaiheiden ja yhdeksäntoista maalin ottelun viimeinen täysosuma syntyi vain sekunti ennen päätössummeria

Ponnistus avasi ottelun räväkästi ja jo 33 sekunnin jälkeen taululla komeili 2-0 johtoluvut. Tämän jälkeen ottelu tasoittui ja tauolle mentiin tilanteessa 3-2.

Toisella jaksolla maaleja tehtailtiin tasaiseen tahtiin peräti neljätoista, eikä kummankaan joukkueen puolustuspelaaminen ollut hyvää. Ottelun johto vaihteli vuoronperään ja viisi minuuttia ennen loppua vierasjoukkue Sääripotku siirtyi johtoon 8-9. Ajassa 36:51 Ponnistus otti käyttöön lentävän maalivahdin ja ajassa 38:12 Jussi Laapio tasoitti 9-9. Katsojien yllätykseksi Ponnistus jatkoi lentävällä maalivahdilla. Illan jännitysnäytelmä sai upean päätöksen kun Jesse Nauskan syöttöstä Niko Salo viimeisteli voitto-osuman sekuntti ennen loppusummeria. Ponnistuksen voiton takeena olivat nuoret vikkelät miehet, jotka liikkuivat nopeasti hyökkäyssuuntaan ja aiheuttivat harmia vierasjoukkueelle. Kotijoukkueen tehoista vastasivat Niko Salo 4+0, Miika Korpela 1+2, Jere Nauska 2+1, Jesse Nauska 1+2, Jussi Laapio 1+0, Roni Reinikainen 0+1 ja Veeti Mäenpää 0+1. Ensimmäinen maali tuli vieraiden omasta pelaajasta kulman päätteeksi. Kokkolalaisten näkyvin oli Futsal Liigassa vuosina 2016, 2017 ja 2018 kolme peräkkäistä Suomen mestaruutta voittanut Sievin riveissä pelannut serbi Nikola Erceg tehoilla 2+3. Sääripotku jatkaa sarjan kärkipaikalla tappiosta huolimatta 12 pisteellä ja Ponnistus nousi kolmanneksi 10 pisteellä.

-Draamankaari vaihteli läpi koko pelin äärestä toiseen. Numeroista voi päätellä, että puolustuspelaaminen ei ollut tänään aivan terävintä kummallakaan puolella. Silti osa maaleista oli todella komeasti tehtyjä ja maalivahdit esittivät lisäksi useita huippupelastuksia. Erittäin viihdyttävä futsal-peli sai arvoisensa päätöksen, kun saimme kurotettua vielä kertaalleen johtoasemaan, kun vain sekunti oli peliä jäljellä. Tasapelikään ei olisi tänään ollut huutava vääryys, mutta kyllähän tämä voitto tähän tyyliin otettuna maistuu erittäin makealle, iloitsi pelin jälkeen valmentaja Tuomas Linjamäki

Ennen joulua Ponnistus kohtaa vieraissa 17.12. MIF Futsalin ja 15. tammikuuta Vaasalaisen VKV:n. Seuraava kotipeli pelataan 23.1, jolloin urheilutalon parketilla nähdään Vieska Futsal/2.

--