Kauden avauksesta niukka tappio

Futsal Kakkonen:Ponnistus-VKV 5-6 (3-4).

Futsal kausi käynnistyy kotiottelulla Vaasalaista VKV:tä vastaan. Kauden avausottelu päättyi niukkaan 5-6 tappioon.

Ottelun alku oli Ponnistukselle hankala, VKV vei ottelua ja siirtyi jo 0-4 johtoon vajaan vartin pelin jälkeen. Vielä viime kaudella Ponnistuksessa pelannut Joonas Kuula teki vieraiden 0-3 ja 0-4 maalit. Kotijoukkue ei lannistunut ja ennen taukoa joukkue kiri 3-4 tilanteeseen Jussi Laapion, Niko Salon ja Miika Korpelan maaleilla.

Toisella jaksolla vaasalaisten Roope Hammar kavatti johdon 3-5 ajassa 24:44 mutta vain yhdeksän sekuntia myöhemmin Miika Korpela kavensi tilanteeksi 4-5. Sama mies oli asialla ja tasoitti ottelun 5-5, kun pelikello osoitti aikaa 36:42. Ponnistus pelasi tasoituksen ns. lentävällä maalivahdilla. Vieraat ratkaisivat ottelun lopussa ajassa 38:29 kun Mikko Oinosen painava laukaus painui yläkulmaan ja kauden avauottelu päättyi niukkaan 5-6 tappioon.

Ponnistuksen maalilla pelannut Waltteri Takamaa oli kotijoukkueen hahmo, tehden varsinkin ensimmäisellä jaksolla tukun loistavia torjuntoja. Ponnistuksen tehoista vastasivat Miika Korpela 3+0, Jussi Laapio 1+0, Niko Salo 1+2 ja Tuomas Linjamäki 0+2.

– Pelimme oli alkuun melkoisessa ruostessa. Vastustajan 4-0 aloitus jätti todella hankalan takamatkan, mutta emme onneksi lamaantuneet täysin, vaan saimme pelistä mukavasti kiinni pelin edetessä. Ikävän helppoja maaleja vastustaja sai ja ns. oma koirakin taisi puraista pari kertaa, tiivisti ottelun jälkeen pelaaja-valmentaja Tuomas Linjamäki.

Ensiviikolla Ponnistus matkustaa Vieska Futsal/2:n vieraaksi ja seuraava kotiottelu Lapuan urheilutalolla pelataan lauantaina 19.11. klo 10.30, kun vastaan asettuu FCK International Vaasasta.

 

 

--