Ponnistus ja FC Seinäjoki tasasivat pisteet

Futsal Kakkonen:Ponnistus – FC Seinäjoki 3-3 (3-3).Ponnistus ja FC Seinäjoki pelasivat torstai iltana jännittävän Futsal Kakkosen ottelun, kuten naapuriseurat konsanaan. Kotijoukkue aloitti ottelun vauhdikkaasti, sillä ajassa 0:31 Miika Korpela avasi maalinteon Veeti Mäenpään syötöstä. Tasoitus 1-1 syntyi reilun viiden minuutin jälkeen Antti Palomäen viimeistelystä, Toni Kujalan esityöstä. Vain reilu puoli minuuttia tasoituksesta Veeti Mäenpää iski 2-1  johdon Miika Korpelan tarjoilusta. Ajassa 8:06 seinäjokiset tasoittuvat 2-2 Tuomas Rintamäki ( Joonas Kuivalainen) ja johtomaalin 2-3 järjesti kaksikko Antti Palomäki (Toni Kujala), kun puolet ensinmäistä jaksoa oli pelattu. Ponnistus tuli tasoihin 3-3 puolitoistaminuuttia ennen taukoa Roni Reinikaisen maalatessa, Jesse Nauskan syötöstä.

Toisella jaksolla maaleja ei enää tehty ja ainoat merkinnät olivat virheet. Ajassa 39:47 Ponnistus sai vapaapotkun hyökkäyspäässä ja kotijoukkue otti aikalisän juoniakseen erikoistilanne kuvion, joka oli lähellä onnistua. Epäonneksi tilanteessa tuli Ponnistukselle kuudes virhe ja pallo  vietiin 10 m pilkulle. Ponnistuksen maalivahti Valtteri Takamaa oli illan sankari torjumalla Antti Palomäen laukauksen ja näin pisteet tasattiin 3-3 tuloksella.

Tuomarikaksikko Olli Kankaanpää ja Jalo Oja joutuivat ajoittain tiukoille vauhdikkaassa, tilannerikkaassa ja ajoittain kiihkeässäkin ottelussa, mutta selviytyivät kunnialla illan ottelusta.

– Loppuhetkille asti riitti ottelussa jännitettävää. Ensimmäisen puoliajan perusteella olisi voinut ajatella että tänään tulee enemmänkin maaleja, mutta toiselle puoliajalle molemmat pystyivät puolustamaan järkevämmin. Toki muutamaan avopaikkaan pääsimme toisella puoliajallakin, mutta futsalissa ilmeinenkin maalintekopaikka on usein n. 50/50 -tilanne ja tänäänkään emme saaneet kääntymään viimeistelyä positiivisen puolelle, analysoi pelaajavalmentaja Tuomas Linjamäki.

Tulevana lauantaina 27.11. Ponnistus lähtee hakemaan pisteitä Vaasasta, kun se kohtaa FC Sport-j:n. Seuraava kotiottelu pelataan 12.12 klo 15.00, kun urheilutalon parketille juoksee sarjakärki Sääripotku Kokkolasta.

--