Futsaledustus voittoon Vavesta maalein 7-4

Futsaledustus aloitti kotipelit voitolla
miesten Futsal Kakkosessa kun se kohtasi kauden ensimmäisen kotipelissä lauantaina VaVen Vaasasta. Voitto irtosi  maalein 7-4 (2-3).

Ottelun luonne oli selvää heti alusta lähtien. Ponnistus liikutti ja piti palloa ja vierasjoukkue iski vastahyökkäyksistä. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla VaVe iski tehokkaasti vastahyökkäyksistä kotijoukkueen pienistä virheistä. Tauolle mentiin VaVen niukassa johdossa 2-3.

Toisella jaksolla Ponnistuksen liikkuva peli väsytti vaasalaiset ja kotijoukkue meni menojaan.  Valtteri Lehtosen tasotti pelin 3-3 vain reilun puolen minuutin jälkeen ja seitsemän minuuttia ennen loppusummeria tilanne oli jo 7-3. Tämän jälkeen VaVe otti aikalisän, joka tehosi ja joukkue teki ottelun viimeisen maalin 7-4 ajassa 33.14.

Ponnistuksen tehoista vastasivat Miika Korpela 3+2, Jussi Laapio 1+1, Valtteri Lehtonen 2+0, Tuomas Linjamäki 1+2 ja Veeti Mäenpää 0+1. Maalin mieheen VaVe:sta tekivät Jani Takala, Topias Iloviitas, Juha Matikainen ja Ville Stolpe.

– Mukava voitto ensimmäisestä kotipelistä lopulta, vaikka oltiin ensimmäisellä puolikkaalla vaikeuksissa Vencedorin vastahyökkäysten kanssa. Kun saimme käännettyä pelin, niin pystyimme lopussa jakamaan peliminuutteja nuorille pelaajille, joilla ei näistä pelistä vielä ole kertynyt liiaksi kokemusta. Vastahyökkäysten puolustaminen oli tänään heikohkoa, mutta muuten olen tyytyväinen peliimme, tiivisti pelaajavalmentaja Tuomas Linjamäki.

Ponnistus kohtaa ensi lauantaina 1.12. vieraissa IK Myranin ja seuraava kotiottelu Ponnistus – FC Seinäjoki pelataan lauantaina 8.12. klo 15.00 Lapuan urheilutalolla.

Ottelupöytäkirja

Valtteri Lehtonen

Jussi Laapio

Jaakko Luomala

Miika Korpela

Jere Myllykangas

 

--