FUTSAL MIESTEN KIRI EI RIITTÄNYT

Ponnistuksen hyvä loppukiri ei aivan riittänyt sarjakolmosta  ACE:tä vastaan. Tamperelaiset veivät täydet pisteet maalein 3-5 (0-3).
Kotijoukkue ei ollut tarpeeksi tarkkana Futal Ykkösen sunnuntaisessa kotiottelussa. Vain 7 sekuntia ehti kulua , kun vierailijat iskivät avausmaalin. Maalin viimeisteli Jesse Kyrkkö Aleksi Alankon syötöstä. ACE puolusti tiuksti ja ei antanut Ponnistukselle tilaa hyökkäyspäässä. Kuuden minuutin kohdalla tasoitus oli lähellä, kun Ponnistuksen vapaapotku muutti maalin edessä suuntaa vähän ohi maalin. ACE kaksikko Kyrkkö, Alanko iski toistamiseen ajassa 6.51 tilanteeksi 0-2. Terävästi liikkunut ACE siirtyi 0-3 johtoon 11.36. Rami Korpelan seinäsyötöstä pallon maaliin iski Teemu Vento. Vierailijat onnistuivat vielä kerran ennen taukoa. Ajassa 15.57 Matti Anttonen siirsi Ville Tuomaalan torjuman laukauksen maaliverkkoon, tilanne jo 0-4, joka oli taukotilanne.

Toisella puoliajalla Ponnistus onnistui luomaan enemmän maalipaikkoja. Ajassa 30.25 Jussi Laapio kavensi 1-4. Pari minuuttia myöhemmin Ponnistuksella oli kaksi hyvää paikkaa tehdä maali, mutta laukaus hieman ohi ja toisen mv. Iiro Kaisla torjui ylänurkasta. ACE otti aikalisän kun ottelua oli pelattu 32.32. Kotijoukkueen Samuli Mäenpää  iski toisen kavennusmaalin vain 20 sekuntia myöhemmin. Ponnistus otti aikalisän ja lentävän maalivahdin käyttöön kun ottelua oli pelattu 34.09. Kotijoukkue loi painetta veiraiden maalinedustalle ja tampereen pojat alkoivat hermostumaan. Erotuomari anti pari varoitusta vieraille ja punaisen ACE:n Teemu Ventolle. Ajassa 36.04 tilanne jo 3-4, Samuli Mäenpää taiteli kavennuksen. Ponnistus haki tasoitusta lentävän maalivahdin avulla, mutta vieraat iskivät lopun kirille vähän ennen summeria. 3-5 maalin teki ACE:n Matti Anttonen.

Vieraiden Jesse Kyrkkö ja kotijoukkueen Samuli Mäenpää palkittiin loppuakohden kiihkeän tiukassa pelissä.  Ponnistuksen seuraava tärkeä kotipeli on jo ensi lauantaina 19.1. klo 16.00 kun vastaan juoksee Ryhti Ylöjärveltä. Pisteet olisivat tarpeen Ponnistukselle. Ensi lauantaina kaikki huutamaan Ponnistus voittoon.

--