FUTSAL P17 HOPEAA

Ponnistuksen P17 joukkue sai piirisarjassa pm-hopeaa. Viimeisessä turnauksessa tuli tasapeli ja voitto. lähtöasetelma viimeiseen turnaukseen. Pronssimitalit varmistettu, mahdollisuudet kirkastaa mitali jopa kultaiseen, tavoitteena kaksi voittoa.

Ensimmäisessä pelissä kohdattiin Sporting Kristiina. Sporting aloitti terävästi, ajassa 1.29 joukkue meni 1-0 johtoon. Ponnistuksella oli myös muutamia erinomaisia maalipaikkoja, mutta viimeistely ei onnistunut. Tauolle mentiin tilnteessa 1-0.

Toinen puoliaika alkoi Ponnistukselta mainiosti, sillä vain 13 sekuntia oli kulunut kun Matti Herttuan syöttö tavoitti Arttu Happonen, joka ei erehtynyt 1-1.  Seitsemän minuuttia myöhemmin Ossi Kivipuro vei Ponnistuksen 1-2 johtoon, Happosen tarjoilusta. Kauan ei Ponnistus saanut nauttia johtoasemasta, sillä vain puoli minuuttia myöhemmin iski Sporting loppulukemiksi 2-2. Ponnistus tuhlasi useita erinomaisia maalipaikkoja, mutta joskus maalinteko on vaikeaa.

Tasapeli tiesi sitä, että Södervalla BK:n ei saisi voittaa seuraavaa peliä. Turnauksen toisessa ottelussa vastakkain oli Södervalla BK ja Sporting, joka päättyi 4-1. Lopputulos tiesi sitä, että voittokaan ei riittäsi pm-kultaa.

Turnauksen kolmas peli; Ponnistus – Södervalla BK. Enimmäisellä kierroksella Ponnistus kärsi selvän 12-1 tappion. Pojat olivat päättäneet näyttää osaamistaa ja otteet olivat sen näköistä. Pallo siirreltiin rauhallisesti ja paikoittain näyttävästi. Maalinteon aloitti kotijoukkue Ponnistus. Ajassa 9.40  Ossi Kivipuron laukauksen maalinedestä ohjasi  maaliin Tuukka Helin. Tilanne 1-0,  joka oli myös taukotilanne.

Toisella puoliajalla ajassa 27.35 Jiri Sarvela lisäsi johdon 2-0 Ossi Kivipuron syötöstä. Södervalla BK kavensi 2-1 reilu minuutti myöhemmin. Ponnistus pelasi erinomaisen ottelun ja palkintona pm-hopea. PM-kullan voitti Södervalla BK 17 pistettä, hopeaa Ponnistukselle samoin pistein, mutta maalisuhde heikompi kuin Södervalla BK:lla. Pm-pronssi mitalit Karhulle.

 

--