Futsaledustukselle voitto Vaasassa

Futsaledustus haki voiton maalein 4-6.

Tiistain Futsal Kakkosen ottelussa Vaasassa isäntäjoukkue SuSi Young Boys joutui toteamaan sarjajohtaja Ponnistuksen niukasti paremmaksi. Ponnistus voitti ottelun lopulta maalein 4-6 (0-4).

Ottelun ensimmäiset kolme minuuttia mentiin vahvasti Ponnistuksen tahdissa ennen kuin kotijoukkue pääsi kunnon tilanteeseen vaparin muodossa, joka kuitenkin suuntautui ohi maalin. Pelikellon näyttäessä 4:02 Niko Salo maalasi Ponnistuksen 0-1 johtoon Miika Korpelan syötöstä. Maalin jälkeen lapualaisten painostus jatkui vahvasti ja noin 5 ja puolen minuutin kohdalla taululla komeili jo 0-2 lukemat maalintekijänä Miika Korpela. Ensimmäistä jaksoa pelattiin pääosin Ponnistuksen hallitsemana ja kotijoukkue saikin vain kolme kunnon hyökkäystilannetta ensimmäisten 10 minuutin aikana. Ponnistuksen ketju Korpela-Laapio-Linjamäki-L.Tuomaala loi jakson vahvimmat otteet. Puoliajan seuraavan maalin 0-3 tilanteeksi teki Joona Vuorinen ja 0-4 maalin teki Miika Korpela.

Toiselle jaksolle kotijoukkue SuSi Young Boys latautui Ponnistusta paremmin ja pääsikin peliin mukaan entistä paremmin ottelun edetessä. Kavennus 1-4 tuli ajassa 23:42. Maalin jälkeen vaasalaiset kiristivät otetta tiukemmin ja pari minuuttia myöhemmin tilanne oli jo 2-4. Näyttikin jo hieman sellaiselta että tällä menolla peli on tasan hetkessä. Kentän parasta peliä esittänyt Miika Korpela oli kuitenkin toista mieltä ja maalasi kolmannen osumansa tilanteeksi 2-5.

Kotijoukkue loi tilanteita enemmän sekä hallitsi kumminkin ottelun viimeistä seitsemää minuuttia. Vaasalaisjoukkue tekikin pari maalia ja tilanne oli äkkiä tilanteessa 4-5, kun ottelua oli enää 1:15 jäljellä. Tässä vaiheessa kotijoukkue teki selvän virheen, kun ei ottanut maalivahtia pois  ja yrittänyt tasoitusta vaan antoi Ponnistukselle mahdollisuuden. Miika Korpela iski ottelun loppulukemat 4-6 27 sekunttia ennen loppusummria.

Ponnistuksen joukkue suoritui ottelusta mallikkaasti vaikkakin parannettavaa jäi. Maalissa pelanneet molemmat maalivahdit Jussi Takala ja Jere Myllykangas suorituivat pääosin myös mallikkaasti. Ottelun kuluessa Niko Salo loukkaantui ja vamman laatu selviää myöhemmin.  Ottelun tehot: Miika Korpela 4+1, Joona Vuorinen 1+0, Niko Salo 1+1 ja Jussi Laapio 0+2. Voitolla on joukkueen hyvä jatkaa matkaa seuraavaan peliin joka pelataan Lapualla joulukuun 4.päivä sunnuntaina klo 16.00 kun vastaan asettuu FC Sport-j.

-Ensimmäinen puoliaika oli meiltä taas vahvaa peliä kuten edellinen pelikin. Toisella puoliajalla livettiin pelisuunnitelmasta ja otettiin tarpeettomia riskejä, joista kotijoukkue rokotti. Parannettavaa jää myös erikoistilannepelaamisessa sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Jatkossa meidän täytyy saada hyvän pelisuorituksen kestämään koko pelin ajan sekä päästää omaanpäähän vähemmän maaleja. Jokaisen pelaajan tulee sitoutua pelaamaan kurinalaisemmin sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Tärkeintä kuitenkin on kolme pistettä vaikeilta vieraspelistä, kommentoi valmentaja Tuomas Linjamäki.

Ponnistus: Lauri Tuomaala, Tapio Tuomaala, Aapo Laitinen, Miika Korpela, Jussi Laapio, Niko Salo, Toni Winter, Tuomas Linjamäki, Joona Vuorinen, Jussi Takala ja Jere Myllykangas.

Sarjataulukko ja ottelut ,Linkki tästä

--