Futsaledustus sijoittui sarjakakkoseksi

Ponnistuksen futsaledustus päätti pitkän kolmosdivarikautensa Vaasan Botniahallissa 13.3. Joukkue sijoittui kolmen joukkueen lopputurnauksessa toiseksi. Sarjavoiton ja sitä kautta varman sarjanousun vei
edellisen kauden sarjanelonen FC Sport Vencedor.

Ponnistuksen ensimmäinen ottelu lopputurnauksessa ei sujunut suunnitellusti. Peli oli Ponnistuksen osalta varsin hermostunutta. FC Sport Vencedor oli ottelussa niskan päällä eikä Ponnistuksen alkulohkosta tuttu liike ja syöttöpeli lähtenyt toimimaan oikeastaan ollenkaan.

Vencedor siirtyi ottelussa johtoon 10 peliminuutin kohdalla kun joukkueen hyökkääjä onnistui kääntymään ja laukomaan pallon oikean tolpan kautta maaliin, 1-0. Maalin jälkeen Ponnistus hivenen heräsi ja onnistuikin vielä tasoittamaan ottelun kun Samuli Mäenpää viimeisteli kulmatilanteen päätteeksi pienestä kulmasta 1-1 tasoituksen. Ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla Vencedor onnistui kuitenkin puhkaisemaan Ponnistuksen puolustuksen ja viimeistelemään 2-1 johto-osuman.

Toisella puoliajalla Ponnistus haki aktiivisesti tasoitusta, mutta kotijoukkue onnistui kuitenkin 26 peliminuutilla viimeistelemään tilanteeksi jo 3-1. Ponnistus onnistui vielä kaventamaan ottelun 3-2:een kun Miika Korpela laukoi pallon Vencedor-maalivahdin haaroista maaliverkkoon. Loppukiri ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja aivan ottelun loppuhetkillä Vencedor maalasi vielä kertaalleen. Ottelu päättyi Ponnistuksen kannalta harmittavaan 4-2 tappioon.

Kun päivän toisessa pelissä Vencedor voitti Absolut Wasa FC:n numeroin 5-2, voitti se ansaitusti Vaasan piirin kolmosdivarin kaudella 2010-2011. Ottelun tulos tarkoitti sitä, että Ponnistukselle olisi riittänyt illan viimeisestä pelistä Absolut Wasaa vastaan maalisuhteiden vuoksi myös tasapeli sarjakakkosen paikkaan.

Kolmannessa ottelussa Ponnistus ei kuitenkaan lähtenyt varmistelemaan tasapeliä vaan hyökkäsi rohkeasti läpi ottelun. Joukkueen peliesitys oli selvästi parempi kuin ensimmäisessä ottelussa. Tuttuun tyyliin syötöt puhkoivat, lähinnä VIFK:in A-junioreista kootun, Absolut Wasan puolustusta ja maalilukemat kasvoivat tulostaululla.

Benjamin Becsein vasuri puhui oikeaan alakulmaan, kun ottelua oli pelattu noin 15 minuuttia, 1-0. Vain minuuttia myöhemmin tilanne oli jo 2-0 Hannu Haapa-ahon pöllyttäessä maaliverkkoa. Ponnistus oli ottelussa vastustajaansa parempi ja kaunisteli voittonumeroita toisella puoliajalla vielä kolmella maalilla. Maalinteossa onnistuivat Benjamin Becsei, Samuli Mäenpää ja Miika Korpela. Ponnistui voitti ottelun siis selvin 5-0 lukemin ja varmisti sarjan kakkossijan.

Ponnistuksen futsaledustus pelasi kaudella 2010-2011 yhteensä 19 virallista sarja- tai cup-ottelua. Noista otteluista joukkue saalisti 17 voittoa ja koki tappion vain kahdesti. Valitettavasti nuo tappiot osuivat juurikin ratkaisupeleihin. Futsal cupin viidennellä kierroksella liigajoukkue GFT oli vielä liian kova vastus. Lopputurnauksen Vencedor olisi ollut voitettavissa, mutta tällä kertaa kävi näin.

Vaikka sarjavoittoa ei tällä kaudella päästykään juhlimaan voi joukkue olla kauteen varsin tyytyväinen. Voihan olla, että nousu kakkosdivariin vielä mahdollistuu jonkin sarjauudistuksen tai muun muutoksen kautta.

Ponnistuksen futsaledustus kiittää yhteistyökumppaneitaan ja kannattajiaan kaudesta 2010-2011 – Kiitos!

FC Sport Vencedor – Ponnistus 4-2 (2-1)
09:45 1-0 Ville Stolpe
13:24 1-1 Samuli Mäenpää
18:59 2-1 Micky Stenman
26:20 3-1 Jani Pentinmäki
33:01 3-2 Miika Korpela
37:35 4-2 Micky Stenman

Ponnistus: Lauri Pelanteri (mv), Hannu Haapa-aho, Eero Kivipuro, Benjamin Becsei, Artem Lavrukov, Samuli Mäenpää, Miika Korpela, Jukka Ranta-Maunus, Tuomas Linjamäki, Jouni Kortesniemi, Jaakko Prinkkilä, Niko Pohjasmäki.

Ponnistus – Absolut Wasa 5-0 (2-0)
14:35 1-0 Benjamin Becsei
15:57 2-0 Hannu Haapa-aho
23:13 3-0 Benjamin Becsei
29:18 4-0 Samuli Mäenpää
32:04 5-0 Miika Korpela

Ponnistus: Niko Pohjasmäki (mv), Hannu Haapa-aho, Eero Kivipuro, Benjamin Becsei, Artem Lavrukov, Samuli Mäenpää, Miika Korpela, Jukka Ranta-Maunus, Tuomas Linjamäki, Jouni Kortesniemi, Jaakko Prinkkilä, Lauri Pelanteri.

--