Futsalin kolmosen lopputurnaus sunnuntaina

Ponnistuksen futsaledustus matkaa sunnuntaina Vaasan Botniahalliin futsalin kolmosdivisioonan lopputurnaukseen. Turnaukseen osallistuu Ponnistuksen lisäksi vaasalaiset FC Sport Vencedor ja Absolut Wasa FC.

Kauden 2010-2011 lopputurnaus pelataan aiemmasta poiketen vain kolmen joukkueen kesken, koska Ilmajoen Kisailijoiden joukkue päätti syystä tai toisesta jättää turnauksen väliin. Turnaus pelataan nyt kolmen joukkueen yksinkertaisena sarjana.

Sunnuntain ensimmäisessä pelissä klo 15 vastaan asettuvat omien lohkojensa voittajat Sport Vencedor ja Ponnistus. Joukkueet kohtasivat aiemmin tällä kaudella lokakuussa Suomen Cupin ensimmäisen kierroksen ottelussa. Tuolloin muutamalla LaVe-pelaajalla vahvistettu Ponnistus selviytyi ottelusta voittajaksi niukin 2–4 (1–1) lukemin. Tuon jälkeen molemmat joukkueet ovat kauden edetessä hioneet kuvioitaan, joten edessä on varmasti tiukka kamppailu.

Sport Vencedor ei saa ensimmäisen ottelun jälkeen pitkään huilata, sillä joukkue kohtaa heti päivän toisessa pelissä klo 16 tuoreilla jaloilla liikkuvan Absolut Wasan. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella omassa lohkossaan kahdesti ja molemmilla kerroilla Vencedor on vienyt voiton, lukemat 3-1 ja 4-2.

Illan viimeisessä pelissä klo 17 Ponnistus kohtaa vuorostaan Absolut Wasan. Toivottavasti tunnin mittainen huilijakso ei kangista Ponnistuksen pelaajien koipia ja joukkue kykenee kunnon peliesitykseen. Absolut Wasa on futsaljoukkueena uusi ja tuntematon, joten mitä vain voi olla odotettavissa.

Sunnuntaina pelattavassa lopputurnauksessa ei ole varaa minkäänlaiseen velttoiluun tai ylimielisyyteen. Lohkovaiheen ottelutuloksilla ei ole enää mitään merkitystä. Luvassa on tasaisia otteluita, joista voittajaksi voi selvitä vain tiukasti taistelemalla. Turnauksen voittaja nousee varmuudella kakkosdivariin.

Sunnuntai 13.3, Botniahalli
klo 15 FC Sport Vencedor – Ponnistus
klo 16 Absolut Wasa FC – FC Sport Vencedor
klo 17 Ponnistus – Absolut Wasa FC

--