FUTSALIN SARJA-AVAUKSESSA TAPPIO

Lapuan Ponnistukselle Futsal Ykkösen sarja-avauksessa tappio TP Kaarlelle 1 – 6 (0 – 4).

Ponnistuksen joukkue oli muuttunut hieman viimevuodesta. Tuomas Linjamäki siirtyessä Futsal Liigaan Kadyn joukkueeseen ja Samuli Mäenpää keskityessä omaan firman toimintaan. Myös sarja-avaukseta puuttuivat Juuso Tuomaala ja Benjamin Becsei. Tilalle on nostettu seuran omia nuoria lupauksia kuten Ossi Kivipuro, Matti Herttua ja Janne Kalliokoski.

Vielä viimekaudella Futsal Liigassa pelanneet kokkolalaiset pitivät palloa ja hallitsivat ottelun alkua. Vähitellen myös Ponnistus sai juonesta kiinni ja sai rakennettua mallikkaita hyökkäyksiä. Kokeneet kokkolalaiset käyttivät kuitenkin maalipaikkansa huomattavan tehokkaammin hyväkseen. Ennen taukosummeria johti TP Kaarle ottelua 0 – 4. Maaliverkkoja heiluttelivat kertaalleen Jesse Kalliokoski, Mikko Venetpalo, Niko Korhonen ja Aleksi Hämäläinen. Tauko tulos maaritteli vieraita, sillä myös Ponnistuksella oli maalipaikkansa jopa neljään maaliin. Kotijoukkueella oli mm. 10 m rp, kun vieraiden virhetili täyttyi puoliminuuttia ennen summeria.

Toisella puoliajalla ajassa 24.44 Niko Korhosen toisella maalilla vieraat siirtyivät jo 0 – 5 johtoon. Ajassa 26.50 Jussi Laapio huudatti katsomoa 1 – 5 kavennusmaalillaan. Vieraat iskivät vielä yhden maalin tyhjiin, kun Ponnistus pelasi ottelun lopun lentävällä maalivahdilla. Näin sarja avaus päättyi 1 – 6.

Ensi lauantaina 19.10 Ponnistus matkustaa Pirkkalann ja kohtaa PJK:n. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 26.10, silloin Lapualle saapuu pääkaupungista Zenith.

--