Futsalkausi päätökseen

Ponnistus palkitsi futsalkauden päättäjäisissä P17 sekä miesten Futsal Kakkosen ja Futsal Nelosen joukkueet.
P17-junioreiden kausi oli erinomainen, piirinmestaruus sekä SM- lopputurnauksessa historiallinen pronssimitali. Nuorista -00 ja -01 syntyneistä pojista peräti kuusi pelaajaa pääsi Vaasan Pallopiirin aluejoukkueeseen Eerikkilään ja joukkuetta valmensi Ponnistuksen edustuksen valmentaja Tuomas Linjamäki. Eri aluejoukkueiden pelaajista kutsuttiin maajoukkueleirille 24 pelaajaa, joiden mukanan Ponnistuksen maalivahti Jere Myllykangas. Myös miesten joukkueet Kakkosessa ja Nelosessa pelasivat hienot kaudet ja molemmissa joukkueissa nuorten pelaajien esiinmarssi on ollut silmiinpistävää. Seuran puheenjohtaja Ari Tuurinmäki kiitteli erinomaisesta kaudesta joukkueiden pelaajia sekä valmennusjohtoa.

P17 valmentajat Janne Kangasluoma, Justus Lahtinen ja Markku Mäenpää ylistivät myös pelaajia ja hienoa kautta. – P17 joukkue voitti 10 ottelusta kaikki, maalisuhteen ollessa 77-13. SM lopputurnauskarsinnassa voitettiin vielä GBK Kokkolassa ja SM-lopputurnauksessa sitten seuraan historiallinen SM-pronssi. -Maalintekijätaulukossa viiden parhaan joukossa oli neljä meidän pelaajaa. Todella hieno kausi ja joukkue, totesivat Kangasluoma, Lahtinen ja Mäenpää.

Futsal Nelosessa pelannut Ponnistus/2 koostui  -00, -01, -97 ja -96 syntynistä nuorista. Joukkue oli sarjassa neljäs.

Futsaledustus pelasi Futsal Kakkosessa ja sijoitus myös neljäs. – Alkukausi oli meillä nihkeä, mutta loppuakohden paransimme peliä. Yhteistyö P17 ja Ponnistus/2 kanssa sujui hyvin niin harjoituksissa kuin pelissä. Nuorten peliesitykset olivat minullekin yllätys, en olisi uskonut kuinka kypsästi nuoret osasivat pelata miesten joukkossa, ylisti valmentaja Tuomas Linjamäki. Linjamäki kannusti nuoria ensikaudella entistä enemmän mukaan edustuksen peleihin.

Kaikki kauden aikana pelanneet palkittiin  sekä P17 joukkue lisäksi pm kulta-mitalein. Erikoispalkinnot pokkasivat P17 joukkueesta: pistepörssin ykkönen Veeti Mäenpää, kauden tulokas Otto Sarvela ja vuoden pelaaja Jesse Nauska, Ponnistus/2 joukkueesta pistepörssin ykkönen Jaakko Luomala ja vuoden kehittynein Joonas Kuula sekä edustusjoukkueesta pistepörssin ykkönen Miika Korpela, vuoden luottopelaaja Niko Salo ja vuoden futsalpelaaja Iikka Hirvilammi. Jaoston futalin kiertopokaali annettiin SM-pronssi P17 joukkueelle.

Joukkueiden valmennuksesta vastasivat P17 ja Ponnistus/2 Janne Kangasluoma, Justus Lahtinen, Markku Mäenpää ja Valtteri Kylkisalo sekä edustusjoukku Tuomas Linjamäki.

Janne Kangasluoma, Justus Lahtinen ja Markku Mäenpää

Tuomas Linjamäki

Etu vas. Joonas Kuula, Otto Sarvela, Niko Salo ja Jesse Nauska. Ylä vas. Jaakko Luomala, Veeti mäenpää, Miika Korpela ja Iikka Hirvilammi,

 

--