FUTSALMIEHET AVASIVAT PISTETILIN

Miesten futsalin Ykkösessä Ponnistus otti sarjan avauspisteen sarjakakkoselta Zenithiltä maalein 2 – 2 (1 – 0).

Ottelu alkoi molempien joukkueiden tarkalla miesvartioinnilla ja pelillä. Ponnistus huudatti kotiyleisöä ajassa 8.22, kun Juuso Tuomaala tarjoli Kari Winterille ja tilanne 1 – 0. Maalin jälkeen Ponnistus loi useita maalipaikkoja mm. Ossi Kivipuron tolppalaukaus. Ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla Zenith vieraili pariin otteeseen Ponnistuksen maalinedustalla, mutta tauolla siirryttiin tilanteessa 1 – 0.

Toisen puoliajan Zenith aloitti vahvasti ja vain maalivahti Ville Tuomaalan upeat torjunnat piti Ponnistuksen maalin puhtaana. Ponnistus pääsi uudelleen mukaan peliin toisen puoliajan puolessavälissä. Joukkueella oli useita maalipaikkoja lisätä johtoaan, mutta kesken hyvän Ponnistuksen painostuksen Zenith iski tasoituksen 1 – 1. Asialla oli ajassa 34.56 lapualaiselle tuttu Tuomo Känsäkoski, Tommi Härkösen syöttäessä. Vain reilu minuutti myöhemmin ajassa 36.08 sama mies oli epäonninen ja Tuomon omasta jalasta Ponnistus siirtyi johtoon 2 – 1.

Zenith otti aikalisän ja lentävän maalivahdin käyttöön ajassa 36.29. Kokeneitten itähelsinkiläisten syöttömylly jauhoi lopulta paikan  Tommi Härköselle (Mikko Lahtinen), joka tasoitti pelin loppulukemiksi  2 – 2. Ponnistuksella oli voittomaalikin lähellä, kun Kari Winterin laukaus puoli minuuttia ennen päätössummeria osui maalin ristikkoon.

Asiantunteva palkintoraati palkitsi joukkueiden parhaina vieraiden Tommi Härkösen ja kotijoukkueen Ville Tuomaalan. Myös nuori Niko Salo väläytteli hyviä otteita. Ensi sunnuntaina 3.11 Ponnistus kohtaa vieraissa PP-70:n. Seuraava kotiottelu pelataan parin viikon päästä lauantaina 9.11. klo 16.00, jolloin vastassa sarjanousija FC Persia.

--