Hautala ja Välkkilä kansallisissa

Lauantaina 15.12. Huittisissa ja Tamperella järjestettiin kansalliset voimanostokisat johon Ponnistuksen Tuomas Hautala ja Jere Välkkilä osallistuivat.

Jere Välkkilä korkkasi voimailu-uransa Tampereella M18 M83kg sarjassa. Nämä olivat Jeren ensiaskeleet voimanoston maailmaan kansallisella tasolla. Jere lähti kisoihin hakemaan ennen kaikkea kokemusta. Jeren nostot olivat tyypillistä ensimmäiseen kisaan osallistujalta. Pientä hätäilyä ja ylilatausta oli ihan selvästi havaittavissa. Silti Jere suoriutui nostoista todella mallikkaasti vaikka maastanostossa tuli totaalinen väsy viimeisellä nostolla. Tästä on Jeren hyvä jatkaa ja intoa ainakin tuli älytön määrä lisää! Jeren tulokset: Jalkakyykky: 120kg Penkkipunnerrus: 72.5kg ja Maastanosto: 145kg.

Huittisissa Tuomas Hautala kilpaili M105kg MY sarjassa. Tuomas oli kyykyssä hurjassa iskussa. Kyykkyyn uusi henkilökohtainen ennätys 105kg sarjaan tuloksella 270kg. Ja kun kyykky kulki niin jatkettiin penkissä myös ennätystehtailua!!! Penkissä hurja tulos ja oma ennätys 215kg, joka on voimanostajalle todella kova tulos. Nyt enää jännitettiin maastanoston tulosta mutta valitettavasti penkissä selkä sen verran kipeytyi ettei Tuomas ottanut kuin aloitusraudat 250kg ensimmäisellä ja toiseen vaatimattomasti 300kg. Tuomakselle vaatimaton tulos mutta kaikille muille järjetön. Näin Tuomaksen yt oli 785kg. Mitä olisikaan yt ollut jos Tuomas olisi pystynyt maastanostossa antamaan kaikkensa?

--