Hautalalle voimanoston SE.

Lauantaina 23.3. Pietarsaaressa kilpailtiin klassisen voimanoston kansallinen kilpailu.

Kilpailuun osallistui neljä Ponnistuksen voimailijaa. Kilpailun kovimman tempun teki kukas muukaan kuin Ponnistuksen Tuomas Hautala.
Tuomas teki niin maastavetoon kuin yhteistulokseenkin M120-sarjan Suomen ennätykset! Myös kyykky ja penkki kulkivat oikein mainiosti. Tuomaksen koko sarja oli kyykky 307.5kg, penkkipunnerrus 217.5kg, maastaveto 381.5kg SE ja yhteistulos 906.5kg SE. Vaikka tulokset ovatkin hurjia, Tuomas kertoi uskovansa siihen, että pystyy tulevaisuudessa vieläkin parempaan kunhan saadaan ehjiä treenivuosia alle.

-Viimeisen vedon jätin käyttämättä, kun tavoiteet tuli jo täyteen. Eikä siihen monta kiloa varaa jäänytkään. Siinä meni nyt mun vanha juniorivuosina tehty SE rikki. Nyt vaan treenikuukausia ja vuosia alle niin uskon, että 120 kiloisena pystyn vielä aika paljon parempaankin, analysoi Hautala.

Penkkipunnerrukseen panostava Niku Ketola oli tällä kertaa kokeilemassa myös voimanostoa, mutta tavoitteena oli ottaa nimenomaan penkkipunnerruksessa hyvä tulos. Penkkipunnerruksessa tulokseksi tulikin 195kg, joka on Nikun uusi ennätys! Kisan jokainen nosto tulikin hyväksytysti ylös, koko sarja oli kyykky 215kg, penkki 195kg, maastaveto 245kg ja yhteistulos 655kg.

Niin ikään penkkipunnerrukseen panostava Oliver Pelkonen otti kyykkyyn ja vetoon vain tulokset. Penkkipunnerruksessa nousi hienosti 150kg, mutta yritys uudesta ennätyksestä 157.5kg jäi tällä kertaa tulematta. Tulos kuitenkin SM-kisoja varten on tehtynä.

Seuran uusiin junioreihin kuuluva Elias Luostari oli ensimmäisissä kisoissaan. Jalkakyykyt ei tänään olleet hyväksyttyjä, ja näin kisa loppui valitettavasti siihen. Kokemusta kuitenkin kotiin tuomisina ja kohti seuraavia kilpailuja.

NK

--