Huikea loppukiri ei riittänyt

Ponnistuksen edustusjoukkueen cup-taival tyssäsi heti ensimmäisellä kierroksella. Wallsportissa pelattu Ponnistuksen ja Tervalaakson Teräksen (TeTe) ottelu eteni rangaistuspotkukilpailuun, jossa vierasjoukkue oli onnekkaampi. Varsinainen peliaika päättyi 2-2 (0-0)

Ottelun ensimmäinen puoliaika sujui joukkueilta tasavahvasti. Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuus siirtyä ottelussa johtoon, mutta maaleja ei kuitenkaan nähty.

Toisella puoliajalla maalinteon aloitti vierailija TeTe, joka kärkipelaaja pääsi hivenen onnekkaasti läpiajoon ja siirtämään vierailijat 0-1 johtoon. Ottelua oli tuolloin pelattu noin 65 minuuttia. Maalin jälkeen Ponnistus alkoi selvästi enemmän hallita peliä ja loikin useita hyviä maalipaikkoja, joiden viimeistelyssä ei kuitenkaan onnistuttu.

Ponnistuksen oli hivenen riskilläkin haettava tasoitusta ja se kostautui. TeTe onnistui nopean vastahyökkäyksen päätteeksi siirtämään pelinumerot 0-2:een ja ottelun voittaja näytti selvinneen. Ponnistuksen Vesa Paloniemi oli kuitenkin asiasta eri mieltä ja nakutti viimeisellä minuutilla kaksi maalia. Ensimmäinen syntyi TeTe puolustuksen harhasyötöstä. Toinen maali oli näyttävä kuvio, Hannu Huhtamäki löysi Paloniemen vapaana maalin edestä eikä mies erehtynyt vaan tälläsi pallon yläriman kautta maaliin, 2-2.

Rangaistuspotkukisassa tarvittiin 18 laukojaa ennenkuin voittaja saatiin selville. TeTe jatkaa cupin toisella kierrokselle ja saa vastaansa VPS-j:n.

Ponnistus – TeTe 9-10, 2-2 (0-0)
0-1 TeTe-pelaaja
0-2 TeTe-pelaaja
1-2 Vesa Paloniemi, 90 min
2-2 Vesa Paloniemi (Hannu Huhtamäki), 90 min

Rangaistuspotkukilpailu:
Vesa Paloniemi
Jukka Ranta-Maunus, erp
Jouni Kortesjärvi
Hannu Haapa-Aho
Tapio Tuomaala
Markku Vaara
Ville Kumara
Niko Pohjasmäki
Hannu Huhtamäki, erp

--