Huikea trilleri Suomen Cupissa

Ponnistuksen jalkapalloedustus oli järjestää todellisen jymypaukun ottelussa kolmosdivisioonassa pelaavaa VPS-j:tä vastaan. Ottelu venyi jatkoajalle, jossa kuitenkin vierailija onnistui vielä yhden maalin tekemään.
Ottelu alkoi VPS-j:n selkeällä painostuksella. Joukkue vyörytti hyökkäyksiä jatkuvasti lähinnä oikealta laidaltaan onnistumatta kuitenkaan saamaan kovinkaan vaarallisia tilanteita. Ponnistus-puolustus pelasi erittäin kurinalaisesti ja katkoi vahvasti. Ottelun edetessä myös Ponnistus pääsi paremmin peliin mukaan. Uusien kenkiensä kanssa sinuiksi tullut Ville Luomala oli elementissään ja kahvitti vastapelaajaansa mennen tullen. Runsaslukuinen yleisö oli haltiossaan ja osoitti arvostustaan Ponnistuksen pallojonglöörille. Ensimmäisen puoliajan ainoa maali nähtiin kun vierasjoukkue sai kulmapotkun. Pallo leijaili vitosen viivalle takatolpalle, jossa kovalla vauhdilla tilanteeseen tullut vierailijan pelaaja voitti kaksinkamppailun ja puski pallon maalin korkealla pompolla maan kautta. Edes tolppamies ei kyennyt estämään maalia sen verran pahan pompun pallo otti Liuhtarin kuopista. Maali syntyi harmittavasti aivan ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä.

Toiselle puoliajalle kentällä nähtiin voitonnälkäinen Ponnistus – kaikki pantiin selvästikin peliin. Peli oli muuttunut tasaiseksi keskialueen väännöksi, jossa kaksinkamppailut päättyivät kapteeni Tapio Tuomaalan, Juho Rinteen ja Eero Kivipuron toimesta hyvinkin usein kotijoukkueen voittoon. Kova työ tuotti lopulta tulosta. Ensimmäisen maalin tapaan myös tasoitus tuli kulmapotkusta. Ville Luomala antoi vasurin sisäkierteisen kulman etutolpalle, jossa oli jo sovitusti Jukka Ranta-Maunus. Vastustajan estelyistä huolimatta kovana pääpelaajana tunnettu Ranta-Maunus haki pääpallon ja nikkasi sen etutolpalta voimakkaasti maalin, 1-1. Toisen puoliajan loppu oli varmaa peliä molemmilta joukkueilta. Edessä oli kaksi kertaa 15 minuutin jatkoaika.

Tasoitusosuma Maalijuhlat

Ensimmäinen vartti eteni hyvin samaan tyyliin kuin ensimmäinen puoliaika. Kerran VPS-j sai vaparin jälkitilanteesta jo pallon maaliinkin, mutta maalintekijä oli tiukan paitsiolinjan väärällä puolella. Koko ottelun vahvasti esiintynyt Ponnistus-maalivahti Ville Tuomaala esitti aika ajoin aivan häikäiseviä torjuntoja. Toisella jatkoajalla palloa pelattiin pääasiassa pitkinä kaarina puolustuspelaajien päihin. Paras tilanne syntyi kun Ponnistus pelaajaa rikottiin noin 20 metriä maalista. Jukka Ranta-Maunus oli tällä kertaa vetovuorossa. Voimakas laukaus ohi muurin ja kohti maalin alanurkkaa näytti jo siirtävän kotijoukkueen johtoon, mutta vielä pystyi VPS-j:n maalivahti venymään pallon eteen. Ottelun ratkaisumaali syntyi kun VPS-j:n toppari pelasi erittäin pitkän pallon yli Ponnistuksen puolustuksen. Estelyistä huolimatta VPS-j pelaaja onnistui tuikkaamaan pallon ohi vastaantulleen maalivahti Ville Tuomaalan, 1-2 ET. Ponnistuksen Vesa Paloniemellä oli vielä puolittaisessa läpiajossa mahdollisuus tehdä tasoitus, mutta tällä kertaa roikkupallo maalivahdin yli epäonnistui.

Tappiosta huolimatta Ponnistus-pelaajat voivat olla erittäin tyytyväisiä esitykseensä. Vielä viime kaudella kakkosdivisioonassa pelannut VPS-j on kova joukkue kolmosessa. Tästä on Ponnistuksen hyvä jatkaa kohti viitosdivisioonan otteluita. Kovalla työllä ja tahdolla on mikä tahansa joukkue kaadettavissa.

Katso ottelun videokooste: http://www.suomencup.tv/teams/vital64/10275

Ponnistus – VPS-j 1-2 ja. 1-1 (0-1)
0-1 VPS-j
1-1 Jukka Ranta-Maunus (Ville Luomala)
1-2 VPS-j

--