Lavan Historiaa

Lavan Historiaa

Lapuan Ponnistuksen omistama tanssilava rakennettiin pääosin talkootyönä työväenyhdistyksen toimesta vuonna 1947. Aikakirjojen mukaan juhannuksena -47 tanssittiin jo avajaistansseja ja väkeä riitti. Seura oli mukana alusta asti osakkaana. Vuonna 1956 lava siirtyi kokonaan seuran omistukseen osakkeiden oston myötä.

Lavalla on järjestetty vuosien saatossa paljon tansseja ja suosio oli huipussaan 70-luvulla. Vielä 80-luvun lopulla tanssittiin lähes 20 tanssit kaudessa, joka alkoi huhtikuussa ja päättyi syyskuussa.

Lavaa on kautta aikojen pyritty pitämään kunnossa ja viimeisimmät ehostukset osuvat vuosiin 1990, jolloin rakennettiin lisäsiipi sekä 2001, jolloin tehtiin suurempi projekti. Silloin asennettiin sisälle vesijohto sekä wc:t ja rakennettiin uusi konesaumattu peltikatto. Myös sähkötöitä uusittiin ajanmukaiselle tasolle. Vuonna 2002 oli remonttivuorossa ravintola ja 2004 esiintymislava.Vuonna 2011 lavan piha-aluetta parannettiin Aisaparin Leader -hanketuella.

Tulevaisuudessa lavan toimintaa pyritään kehittämään yhä enemmän ja jo tänä vuonna lavalla järjestetään entistä enemmän tapahtumia, mm. tansseja, huutokauppoja , kirppiksiä ym. tilaisuuksia.

 

Lavaa vuokrataan erilaisten tapahtumien pitopaikaksi, kuten tanssit , rock-ja musiikkitapahtumat , häät, syntymäpäivät, perhejuhlat , huutokaupat, kirppikset , myyjäiset , näyttelyt , yms….

Tiedustelut / vuokraushinnat :

Ari Tuurinmäki 040- 849 4593

ari.tuurinmaki(at)netikka.fi