Jalkapalloedustuksen kausi käynnistyi tappiolla

Ponnistus aloitti Nelosen vierastappiolla 2-0 (1-0). Botniahallin tekonurmella pelattu keskiviikko illan ottelu FC Kuffenia vastaan päättyi kotijoukkueen voitton siis maalein 2-0.Sarja-avauksesta puuttuivat lapualaisten riveistä luottohyökkääjät Prinkkilä ja Lavrukov ja se näkyi pelissä. Pelitapahtumissa Ponnistus oli lähes tasapäinen kotijoukkueen kanssa, mutta hyökkäyspäässä joukkue ei saanut kunnollisia tilanteita aikaiseksi.Useat hyökkäyksen aloitukset päättyivät jo 10-15 metriä puolenkentän yli eikä joukkue keksinyt vastustajan puollustuksen murtamista millään keinolla.

Kotijoukkue Kuffen aloitti ottelun vahvasti hallitsemalla kenttätapahtumia ja joukkue  siirtyikin varsin nopeasti 1-0 johtoon ottelun seitsemällä minuutilla, Johan Lundgergin maalilla.Maalin jälkeen myös Ponnistus pääsi enemmän peliin mukaan ja pelasikin tasavahvasti oman kenttäpuoliskon alueella mutta hyökkäyksiin lähtö ei monestikaan onnistunut harjoitetulla tavalla. Puoliajalle siirryttiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toista puoliaikaa oli pelattu  lähes 7.min kun FC Kuffen iski hyvällä kaukolaukauksella 52 minuutilla ja tilanne oli 2-0.Maalintekijänä Mattias Janssson.Ponnistus yritti kavennusta kovasti tämän jälkeen  ja saikin muutaman laukaisu mahdollisuuden mutta laukaukset eivät oikein suuntautuneet maalia kohti muutamaa poikkeusta lukuunottamatta ja näinollen kauden avausmaali saa vielä odottaa.

Ponnistukselta siis puuttui 4-5 pelaajaa kokoonpanosta ja  se näkyi.Avaukseen nostetut eivät kyenneet vielä sellaiseen taisteluilmeeseen että voitto olisi ollut mahdollinen.Avaukseen nostetut nuoret miehet Herttua, Niemelä ja Hakola onnistuivat kentällä toki kokemuksen omaisesti ja ehkä nuorista pelaajista  parasta peliä esitte keskikentällä Matti Herttua.Muista pelaajista mainittakoon puollustuksen Henri Hovila. Joukkue aloittaa kauden  siis 4 vierasottelulla ennen kun päästään pelaamaan ensimmäinen kotiottelu joka pelataan Lapuan Keskuskentällä perjantaina  29.5.

--