Jalkapalloedustus avasi kauden voitolla

Ponnistuksen jalkapalloedustus haki Maalahdesta täydet kolme pistettä kun sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuva Malax IF kaatui 0-1 (0-0).

Ponnistus pelasi ensimmäisen puoliajan vahvasti, se hallitsi palloa ja loi jatkuvasti hyviä tilanteita kotijoukkueen maalille. Vieraiden tilanteet tulivat pääasiassa vastahyökkäyksistä ja pitkistä sivurajaheitoista, joille kapea hiekkakenttä oli otollinen. Ponnistuksen maalissa pelannut Ville Tuomaala sai kuitenkin olla melko rauhassa koko ensimmäisen puoliajan. Lukuisista Ponnistuksen maalipaikoista huolimatta ottelun tauolle siirryttiin tasalukemissa 0-0.

Ponnistus aloitti toisen puoliajan erittäin vahvasti. Pallo pelattiin heti vastustajan puolustuskulmaukseen, jossa Tapio Tuomaalan ja Vesa Paloniemen syöttöpeli toimi. Tuomaala syötti vielä etutolpalle kirmanneelle Ville Luomalalle, joka siirsi pallon etunurkasta verkkoon, 0-1. Pelikello ehti käydä vain 45 sekuntia. Maalin jälkeen Ponnistus oli sortua kuitenkin liialliseen puolustukseen ja huolimattomaan syöttöpeliin. Kotijoukkue puolestaan nosti selkeästi miehitystään ja haki ankarasti tasoitusta. Lähimmäksi maalia kotijoukkue pääsi tilanteessa, jossa Ville Tuomaala oli jo tehnyt torjunnan ja pallo pomppi maalinedushässäkässä suoraan MIF-pelaajalle. Kova laukaus kohti maalia oli jo tasoittaa ottelun, mutta maaliviivalle varmistamaan valunut Jukka Ranta-Maunus onnistui torjumaan pallon sisäreidellään. MIF:n pallonhallinta jatkui ottelun loppuun, mutta Ponnistuksen puolustuspeli oli rautaa. Ottelu päättyi 0-1 (0-0).

Seuraavaksi edustus kohtaa kotipelissä SuSi Young Boysin, joka niin ikään aloitti kautensa voitolla kun Korsholm Young Boys kaatui 4-3 lukemin. Ottelu potkaistaan käyntiin perjantaina 15.5. Liuhtarissa klo 19. Tervetuloa kannustamaan Ponnistus voittoon!

Malax IF – Ponnistus 0-1 (0-0)
0-1 Ville Luomala (Tapio Tuomaala)

--