Jani Nurmenniemi vuoden urheilija

ja EM hopea mitalistin Jani Nurmenniemen. Janin laji on kahvakuulaurheilu ja seura Lapuan Ponnistus. Jani voitti kahvakuulan SM- kisoista lisäksi kolme SM-kultaa. Vuoden nuoren urheilijan palkinnon sai Kurikan Visaa edustava shakkitaituri Sara-Olivia Sippola. Sara voitti U-14 tyttöjen Suomen mestaruuden ja oli paras tyttöpelaaja pohjoismaisella Talent Summer Grand Prix turnaussarjassa. Euroopanmestaruuskilpailuissa G15 sarjassa Sara-Olivia oli yhdeksäs. Vuoden veteraaniurheilijana palkittiin Kokkolan Jymyä edustava Oululainen Tiina Voho. Hän voitti penkkipunnerruksen MM-kullan niin klassisessa kuin varuste penkkipunnerruksessa. Hän otti haltuunsa myös sarjassaan 76N40 SE:n tuloksella 130 kg. Vuoden seuratoimija on Jarkko Tenkula Seinäjoelta. Hänet tunnetaan pitkänlinjan seuratoimijana niin kentillä kuin hallinnon toimijana. Erityistä huomiota keräsi hänen toimintansa Suomen harrastamisen mallin Harkku -toiminnassa Seinäjoella.

Voimailijat olivat vahvassa roolissa palkintoja jaettaessa, sillä vuoden valmentajana palkittiin Mats Finne, joka aikaisemmin palkittiin voimanostoliiton vuoden valmentajana. Hän toimiin usean huippunostajan taustoilla ja johtaa Suomen EM- ja MM-joukkueita.

Vuoden seurapalkinto myönnettiin Ykspihlajan Reimalle. Seura on onnistunut aloittamaan usealla saralla liikuntakerhot Ykspihlajan alueella. Seuran toiminnan aktivoituminen on hyvä esimerkki kunnallisen infran tai infran vaikutuksesta ylipäätään seuratoiminnassa. Ykspihlajan koulun valmistuminen antoi mahdollisuuden ja seura tarttui siihen hienosti. Seura on myös onnistunut uusien aktiivien rekrytoinnissa mm. seuran hallinnossa.

Vuoden maineteko palkinto Pekka Mäntyselle. Hän on tuttu näky lapualaiselle urheilu- ja liikuntaväelle, mutta erityisesti ponnariperheelle. Pekka on ollut seuran hallituksessa neljänkymmenen vuoden ajan, josta rahastonhoitajana kolmekymmentä vuotta. Hän toimii edelleen Ponnistuksen veteraanijaoston puheenjohtajana ja jalkapallojaoston jäsenenä. Liikunnallinen elämäntapa on tullut opittua pitkän matkan varrella ja harrastaminen jatkuu yhä seuran jumpparyhmässä.

Kuvassa vasemmalta Mikael Luotola EEPEEn edustaja, Jani Nurmenniemi ja Ari Tuurinmäki, TUL:n Pohjanmaan piirin pj.

 

 

--