KADY PUDOTTI PONNISTUKSEN CUPISTA

Futsal Cupin 3. kerroksella Ponnistus kohtasi kotonaan Futsal Liigan kärkijoukkueen jyväskyläläisen KaDyn. Ponnistus pelasi rohkeasi ja ennakkoluulottomasti Suomen kärkijoukkuetta vastaan. KaDy eteni Futsal Cupin 4. kierrokselle vähämaalisessa ottelussa 1 – 2. (0 – 1).

Ottelu alkoi molempien tunnustellessa toisiaan. Molemmat maalivahdit Ville Tuomaala (Ponnistus) ja Aake Partio (KaDy) pääsivät alussa melko helpolla, mutta vähitellen paikkojakin tuli molempiin päihin. Molemmat maalivahdit tekivät nnäyttäviä torjuntoja. Noin kymmenen minuutin kohdolla Ponnistuksella oli pari maalintekopaikka, mutta onnikaan ei ollut matkassa. Ajassa 12.40 Futsal Liigan pistepörssin ykkösmies Mikko Kytölä vei Kampuksen Dynamon 0-1 johtoon. Ponnistuksella oli pari maukasta maalintekopaikkaa ennen taukoa, mutta viimeistely ei tuottanut tulosta. Näin tauolle siiryttiin vieraiden johdossa 0-1.

Toisella puoliajalla peliä oli ennättänyt kulua ainoastaan 48 sekuntia , kun Samuli Mänpää huudatti katsomoa. Kari Winterin syötöstä Samuli laukoi pienestä kulmasta ohi hämmästyneen maalivahdin. Maalin jälkeen KaDy otti ottelun hallinnan. Ponnistus ottikin aikalisän pelikellon näyttäessä 24.53. Vieraat onnistuivat maalinteossa toistamiseen ajassa 29.14, Mikko Takala siirsi pallon Tuomaalan vartiomaan maaliin aivan maalin edestä. Tasoitusmaali oli lähellä parikin kertaa, mutta taitoa ja tuuria ei ollut tälläkään kertaa. Lopussa Ponnistus otti lentävän maalivahdin käyttöön ja onnistui vyötyttämään peliä KaDyn puolustuspäässä tuloksetta. Näin ottelu päättyi vieraille 1-2 (0-1).

Kotijoukkueen ei tarvi hävetä esitystään Liigajoukkuetta vastaan. Ponnistus onnistui ajoittain pelaamaan tasapäisesti ja haastamaan sarjaporrasta korkeammalla pelaavaa joukkuetta. Hyvä ja tarkka puolustus toimi ja vaikeutti vieraiden esitystä.

--