Kaksi SM-hopeaa ja pistesija!

17.-18.8.2013 nostettiin Pietarsaaren Jeppis Gymillä klassisen penkkipunnerruksen SM-mitaleista. Lapuan Ponnistusta oli edustamassa Aapo Ylä-Autio, Eero Mäki ja Janne Halmesmäki.

 Lauantaina nostivat naiset, nuoret ja veteraanit. Lapuan Ponnistuksen mitalijahdin aloitti nuorin nostajamme Aapo Ylä-Autio sarjassa M17 74kg. Aapo nosti ennätyksellään 120kg SM-hopeaa. Kisa kullasta oli tiukkaa vääntöä viimeiseen nostoon asti.

Toisena Lapuan Ponnistuksesta kisalavalle nousi jo monta kisaa niin Suomessa kuin maailmallakin kokenut Eero Mäki. Eero kilpaili sarjassa M23 83kg. Eero kävi hakemassa haastetta isommasta sarjasta, vaikka hänen punnituspainonsa oli vain 74,95kg. Alipaino ei haitannut koska voimaa on, tuloksena oma ennätys 137,5kg ja SM-hopea. Kultaa olisi tullut jos viimeinen nosto olisi onnistunut. Pronssi meni samalla tuloksella kuin Eerolla, joten todella jännittävä kisa oli kyseessä.

Sunnuntaina nostivat miehet. Ponnistuksen kokoonpanosta oli tällä kertaa vain yksi uljas mies taistelemasta mitaleista ja hän oli Janne Halmesmäki sarjassa miehet 93kg. Tämä Iron Maidenin voimalla nostava Lapuan oma penkkikarhu nosti pistesijalle 6. tuloksella 175kg. 

Lapuan Ponnistus keräsi 23 voimamaljapistettä näistä kisoista.

Video

 

--