Kauden avauksessa voitto ja tappio

Ponnistuksen miehet aloittivat salibandykauden ja ensimmäisen turnauksen, joka järjestettiin Ritavuoren koululla Lapualla. Ponnistus nousi täksi kaudeksi sarjaporrasta ylemmäs 4. divisioonaan, pelattuaan tappiottoman viime kauden 5. divisioonassa.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui aina välillä vaarallinen Munakka.
Monituhatpäisen yleisön aiheuttama paine ja tietenkin kauden ensimmäisen pelin aiheuttama kevyt jännitys oli aistittavissa, mutta joukkue suoriutui avauksesta kiitettävin arvosanoin.

Ensimmäiseen erään molemmat joukkueet lähtivät hieman varovaisesti. Pallo pyöri enimmäkseen keskialueella ja kulmissa, mutta tästä huolimatta taisteluilme oli kohdillaan, vaikkakin maalipaikat olivat vähissä.
Saatiin ensimmäiseen erään toki myös tilastomerkintöjä ja molemmat maalin muodossa.
Joukkueen GM oli haistellut vastustajan maalivahdin heikot kohdat ja tätä käytettiin armotta hyväksi.
Ensimmäisen maalin iski Ponnistus ajassa 9:44 jo useilta kausilta tuttu parivaljakko Eetu ”Kyy” Kyrönlahti maalaa ja Teemu ”Lauo Helminen lauo” Vainio syöttää.
Ensimmäiseen erään nähtiin myös toinen maali ja sen iski Munakan miehet ilkeän pompun seurauksena.

Toiseen erään jatkettiin samaa legendaarista omaa peliä. Tasaista vääntöä, muutama korkea maila jäi viheltämättä, mutta ei tuomarit voi kaikkea nähdä. Toki nämä korkeat mailat kohdistuivat Ponnistuksen pelaajien kasvoihin, mutta kukapa niitäkään kaikkia huomaisi.
Ainoa tilastomerkintä toiseen erään tuli kun Juha ”Eepi Kaarlssoni” Viita tavoitteli vastustajan kanssa palloa vieri vieressä ja vastustaja juoksi Ponnistuksen vaihtopenkille. Tästä Viidalle 2 minuutin jäähy estämisestä tai juoksukilpailun häviämisestä.

Kolmanteen erään mentiin edelleen samalla raastavalla pelitavalla, kutkuttavassa 1-1 tilanteessa. Tässä erässä se alkoi tuottaa myös tulosta, kun ajassa 36:20 entinen Pikku-Ville, nykyinen Ville ”Ritamäen Rucchin” Johansson laittoi palloa pussiin. Syöttäjänä jälleen ”yllättäen” Teemu Vainio.
Seuraavana maalarina toimikin Sami ”Vesa tai Mikko” Tuuri, pallonriisto hyökkäyspäässä ja kellon näyttäessä aikaa 42:23 helpottava tulinen rannelaukaus verkon perukoille ja tilanteeksi 3-1.
Vielä saatiin naatiskella Kyrönlahden ja Vainion yhteispelistä kun tällä kertaa Vainio laittoi palloa pömpeliin ajassa 43:21, Eetulta loistava esityö jälleen kerran ja tästä ottelun loppulukemiksi 4-1 Ponnistuksen hyväksi.

Jälleen kerran on mainittava maalivahti Jere Johansson, joka otti kiinni taas kerran kaikki mitä oli kiinni otettavissa ja vähän enemmänkin. Jeren lisänimi on vielä tekeillä, mutta uskon sen seuraavan pelin aikana jo ilmestyvän. Mainittakoon myös Jesse ”Jesse Joensuu” Joensuu, joka pääsi vasta toiseen erään peliin mukaan, mutta on tilastojen mukaan tehnyt ensimmäisessä erässä maalin. Loistavaa peliä siis myös Jesseltä.

Ponnistus – Munakka 4-1 (1-1,0-0,3-0)

Tehot:
Teemu Vainio 1+2
Eetu Kyrönlahti 1+1
Ville Johansson 1+0
Sami Tuuri 1+0

Jere Johansson 11 torjuntaa

Toisessa ottelussa vastaan asettui jo viime kaudelta tuttu SPV IV tuosta naapurikunnasta. Viime kaudella ottelut olivat erittäin tasaisia, eikä tilanne ollut muuttunut miksikään kun molemmat noustiin sarjaporrasta ylemmäs.

Ensimmäinen kolmannes alkoi jälleen hieman toisiaan tutkiskellen, mutta ensimmäinen maali nähtiin kuitenkin jo ajassa 3:20, kun Seinäjokiset pääsivät yllättämään maailmanluokan laukauksella. Ensimmäiseen erään saatiin myös kaksi tilastomerkintää jäähyjen merkeissä ja nekin osui vastustajalle. Ponnistus pääsi pyörittämään viidellä kolmea vastaan ylivoimaa puolitoista minuuttia, mutta tällä kertaa ei vaan osunut vaikka paikkojakin oli. Tolpat ovat maalivahdin parhaat ystävät. Ensimmäisen erän jälkeen tilanne siis 1-0 vastustajan hyväksi.

Toiseen erään lähdettiin jo vähän kulmahampaat esillä, sillä ensimmäisessä erässä paikkoja oli mutta maalit jäivät vain haaveeksi. SPV ottaa jäähyn melkein heti erän alkuun ja päästiin pyörittämään ylivoimaa. Eipä osunut tälläkään kertaa, vastustajan maalivahdin kädet kävivät kuin vanhalla mateen pyytäjällä ja jälleen tolppien suosiollisella avustuksella hän onnistui pitämään nollan taululla. Sitten ajassa 29:47 pääsi vastustaja yllättämään toistamiseen ja viimeiselle erätauolle lähdettiin 2-0 tappioasemassa.

Kolmanteen erään valmennuksella oli suunnitelmana karvata syvältä maalin takaa, sillä vajaamiehisellä vastustajalla alkoi jo jalka painaa. Tämä tuottikin tulosta kun Huhtamäen Hemppa pääsi täräyttämään Matti Mäki-Fossin loistavasta passista kavennuksen pelikellon näyttäessä aikaa 33:14. Tästä noin viisi minuuttia ja vastustaja ottaa jäähyn. Olisiko nyt aika? Ylivoima ehditään pelaamaan melkein loppuun, kun Ponnistus saa kaksi kappaletta jäähyjä samalle sekunnille. Kova veto tuomareilta lähteä ”ratkomaan” peliä tässä kohtaa, mutta pulinat pois ja kolme äijää kentälle. Kolmella taisteltiin kaverin viittä vastaan se vajaa 2 minuuttia jatkuvasti kärkkyen vanhaa kunnon kukkupalloa, mutta ei vastustaja antanut siihen käytännössä mahdollisuutta. Jäähyt tapettiin ja pelattiin vielä kolme minuuttia, mutta valitettavasti tasoitusta ei saatu aikaan.

Loistava taistelu molemmilta joukkueilta ja molempien joukkueiden maalivahdeilta mahtavia koppeja. Nämä kaksi kaveria löytyvät maalivahtitilaston kärjestä erittäin suurella todennäköisyydellä kunhan kausi saadaan pakettiin.

SPV IV – Ponnistus 2-1 (1-0,1-0,0-1)

Tehot:
Hermanni Huhtamäki 1+0
Matti Mäki-Fossi 0+1

Jere Johansson 17 torjuntaa

Ponnistus kärsi siis ensimmäisen tappionsa sitten vuoden 2021. Hyvä avausturnaus kuitenkin ja tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia pelejä.

Suuret kiitokset toimitsijoille ja yleisölle!

Teksti: Miika Pohjasmäki

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

--