KAUDEN AVAUSVOITTO VIERAISSA

Ponnistuksen miesten edustusjoukkue otti kauden sarjan avauspisteet vieraissa FC Kuffenilta 2 – 3.

Kauden avausmatsi vieraissa FC KUFFEN  Botniahallin tekonurmella.
Avaus: mv Matti Turja, puolustus;  Hovila,  Becsei, H. Haapa-aho, Niemi, keskikenttä; Linjamäki, Lavrukov, V-M. Prinkkilä, Tuomaala ja hyökkäys Luoma ja Paloniemi.

Ottelu alkoi tasapäisellä tunnustelulla molemmilta joukkueilta.  Ajassa 24.20 Artemia rikottiin vaaparin arvoisesti. Noin 20 metristä Benzi tälläsi kovan laukauksen aikalailla keskeltä maalia, ylhäältä sisään, Ponnistukselle 0-1. Ottelu jatkui Ponnistuksen hallinnassa.  Ajassa 35 min. Japea rikottiin ja taas vähän vielä lähempää Benzi laukaisee  muuriin, ei maalia.
40min. kohdalla vasen laita ja puolustus jätti reiän josta vastustaja yksin läpi. Turja tulee vastaan, loukkaantuu ja tilanteesta tulee maali  1-1. Turja joutuu jättämään kentän ja maalille astelee Jussi Takala. Pari minuuttia myöhemmin Ponnistus epäonnistuu rangaistuspotkussa ja Kuffenin painostus jatkuu. Käsivirheesta tuomitaan kotijoukkueelle rangasituspotku, josta kotijoukkue siirtyi johtoon 2-1 mikä on taukotilanne.

Toisen jakson alku ehkä vähän hämmentynyttä peliä.  49 min. Artem ajaa hyvin laitaansa ja keskittää. Omat eivät saa kosketusta palloon vaan puolustus laittaa pallon kulmaksi. Linjamäki antaa ja Paloniemi hoitaa tyylipuhtaasti jalalla pallon maaliin, tilanne tasan 2-2.  60 min. asti hyvää meininkiä sen jälkeen vastustaja saa muutamia tilanteita.  Ponnistus vaihtaa kahdesti;  61 min. Hovila-> Markus Huhtala ja  65 min. Artem -> Nasu eli Abdul Rahim.  70 min molemmin puolin kotijoukkue vie peliä, kun edellinen kymppi oli Ponnistuksen. 76 min. vaihto Luoma -> Mika Uusipaikka. Heti kova painostus ja sivuraja, josta  Haapa-aho antaa Linjamäelle ja palauttaa Haapa-aholle.  Hannu antaa hienon keskityksen ja Paloniemi puskee voittomaalin  2-3.  Loppussa kotijoukkue Kuffen painosti kovasti, mutta Ponnistus kesti ja kotiin tuomisena kolme pistettä.

Ensi viikon perjantana ensinmäinen kotiottelu; Ponnistus – VPS-j klo 19.00 liuhtarissa.

--