Kausi paketissa – kolmas sija

Ponnistuksen futsaledustus päätti pitkän kautensa kolmosdivisioonan lopputurnauksessa Lapuan urheilutalolla. Ponnistuksen koko kauden kestänyt voittoputki päättyi välieräpeliin, jossa se  joutui tunnustamaan ABC:n panssarivaunut paremmakseen lukemin 5-1. Iltapäivän pronssiottelu sujui kotijoukkueelta kuitenkin paremmin ja tuloksena oli 5-2 voitto. Ponnistus sijoittui näin futsalin kolmosdivisioonassa kolmanneksi ja onnistui päättämään kautensa voitokkaasti.

Ponnistus lähtökohdat sunnuntain lopputurnaukseen eivät olleet parhaat mahdolliset. Muutamalla pelaajalla oli orastavaa flunssanpoikasta, joukkueen tehotilaston kärkimies Teemu Vilppola ei kyennyt sählyvamman vuoksi pelaamaan ja harmittavasti myös Ilpo Tuulari joutui viime hetken kuumeilun vuoksi katsomoon.

Ponnistuksen ja ABC Pansarvagnin välinen välieräottelu eteni kotijoukkueen kannalta varsin hermostuneesti. Oma peli ei lähtenyt kulkemaan ja erittäin isokokoinen vastustaja puolestaan vyörytti vahvasti hyökkäyksiään. Ponnistuksella oli ottelun alussa muutama hyvä maalintekotilanne, mutta kun niissä ei onnistuttu niin vastustaja rankaisi. Ensimmäisen puoliajan jälkeen tulostaululla oli lukemat 0-2.

Ottelun toinen 20-minuuttinen jatkui siitä mihin ensimmäinen jäi. Ponnistuksen peli ei kulkenut ja vastustaja onnistui puolestaan takomaan vielä kolme maalia. Ponnistuksen kavennusmaali 1-3:een jäi joukkueen ainoaksi. Maalin viimeisteli Eero Kivipuro Hannu Haapa-ahon syötöstä. Ottelu päättyi siis lopulta 1-5 ja ABC jatkoi finaaliotteluun.

Pronssiottelussa Ponnistus sai vastaansa vaasalaisen FC Sport Vencedorin, joka hävisi oman karsintapelinsä niukasti Södervalla BK:lle. Pronssipelissä kotijoukkueen esitys oli huomattavasti välieräottelua parempi ja vastustajan maaliverkkokin sai kyytiä. Ensimmäisen puoliajan maaleista vastasi esimerkillisesti joukkueen pelaajavalmentaja Eero Kivipuro. Ottelun tauolle siirryttiin lukemissa 2-1.

Toinen puoliaika olikin sitten Ponnistuksen näytöstä. Joukkue nautti pelaamisesta ja halusi selvästi enemmän voittoa. Hannu Haapa-ahon kaksi maalia ja Vesa Paloniemen yksi siivittivät Ponnistuksen selvään 5-2 (2-1) voittoon ja sarjakolmoseksi.

Ponnistuksen välierässä voittanut ABC Pansarvagn jyräsi lopulta helposti sarjan mestariksi. Harmittavaa oli, että Ponnistus kohtasi kyseisen joukkueen jo välierissä jolloin myös hopeamitali karkasi käsistä. Kauden päättäminen voittoon on kuitenkin aina hieno juttu!

Ponnistus – ABC Pansarvagn 1-5 (0-2)
0-1 ABC-pelaaja
0-2 ABC-pelaaja
0-3 ABC-pelaaja
1-3 Eero Kivipuro (Hannu Haapa-aho)
1-4 ABC-pelaaja
1-5 ABC-pelaaja

Ponnistus – FC Sport Vencedor 5-2 (2-1)
1-0 Eero Kivipuro (Vesa Paloniemi)
1-1 Sport-pelaaja
2-1 Eero Kivipuro (Niko Pohjasmäki)
3-1 Vesa Paloniemi (Juha Kivikangas)
4-1 Hannu Haapa-aho (Tapio Tuomaala)
5-1 Hannu Haapa-aho (Vesa Paloniemi)

--