Ketola,Halmesmäki ja Hautala iskussa

Pietarsaaressa 28.7 järjestettiin kansalliset klassisen penkkipunnerrus ja voimanostokilpailut. Lapuan Ponnistuksen voimailijoista mukana olivat penkkipunnerruksessa Janne Halmesmäki ja seuraan uutena tullut Alajärven vahvistus Niku Ketola. Voimanostossa mukana oli Tuomas”RAAKA” Hautala.

Ensin kilpailtiin klassinen penkkinpunnerrus. Niku Ketola kilpaili sarjassa M23v 93 kg:n sarjassa.

Tässä Nikun mietteitä: Ihan hyvä fiilis jäi kisasta. Kyseessä oli ensimmäiset kisani, joten Pietarsaaresta lähdin hakemaan kisakokemusta. Eniten mietitytti kuinka paljon laitan rautaa mihinkin nostoon koska en ole ennen yrittänyt nostaa Maximia merkistä. Tavoitteena oli nostaa 150 kg ja se olikin tulokseni. Vähän jäi harmittamaan kun viimeinen nostoni 155 kg :sta ei aivan tullut ylös. Olen kuitenkin tyytyväinen tulokseen ja siihen, että ensimmäiset kisat on nyt koettu. tästä on hyvä jatkaa. Onnea Nikulle ja tsemiä jatkoon.

Janne Halmesmäki kilpaili sarjassa M40 M105kg:n sarjassa. Janne oli valmistautunut huolella ja reenit antoivat jo edellisviikolla merkkejä että mies on kunnossa. Janne aloitti varmasti 180 kg:lla. Seuraavaan 190kg ja todella helposti ylös. Viimeiseen Janne pyysi omaa kisaennätysrautaa, joka oli 195 kg. Kuin edellisen uusinto ja romut ja uudet kisaennätysraudat ylös. Onnea Jannelle! Sen voin sanoa että varaa jäi vielä ihan kivasti ja nyt ootellaankin koska Lapuankarju rikkoo kisoissa maagisen 200 kg:n “raakanoston”rajapyykin.

Voimanostossa Tuomas Hautala kilpaili nyt sarjassa M 105kg:n sarjassa todella alipainoisena(97.5 kg). Näitä kansallisia kisoja varten ei aina kannata ruveta tiputtelemaan painoa niin kuin Tuomas totesi.

Tuomaksen kommentit heti kisojen jälkeen: Hyvin meni. Mikään laji ei jäänyt odotuksista. Paransin maastavedon ja yhteistuloksen ennätystä kaksi kertaa ja vieläkin jäi hyvin varaa parantaa. Pitkästä aikaa onnistui kaikki yhdeksän nostoa. Viime kisasta hyvä 37 kg:n parannus yhteistulokseen.

Tuomaksen tulokset: Jalkakyykky: 245/260/267.5 , penkkipunnerrus: 180/192.5/200 , maastaveto: 325/346SE/350SE ja yhteistulos 817,5 kg SE.

Onnea koko kolmikolle mahtavista tuloksista jälleen kerran!!!

TeeHoo

 

--