Kiinnostaako vaellusreissu käsivarren erämaahan ?

Ajankohta : La 6.6. – Pe 12.6.2020. 

Kiinnostaako vaellusreissu käsivarren erämaahan?
Ponnistuksen vaellus- ja retkeilyjaosto on suunnitellut vaellusta ensi kesänä käsivarren erämaahan la 6.6. 2020– pe 12.6.2020
Sopiva määrä osallistujia on n. 8 koska mökit mitkä suunnitelmassa on mainittu, ovat kaikki 8 h:n mökkejä. Toki erämaassa tilaa on teltoille ja muutenkin täytyy varautua siihen, että muitakin vaeltajia on liikkeellä, joten emme tietysti voi varata autiotupia porukallemme.
Lauantai 6.6.
Lähtö Lapualta aamulla aikaisin jolloin ajetaan käsivartteen ja yöpyminen Puosujärven (tai jossakin muussa) mökissä. Ko. mökki on 8 h:n mökki.
Sunnuntai 7.6.
Aamulla ajetaan Iitin kylään, johon jätetään auto/t, ja vaelluksen ensimmäinen osuus olisi Iitistä Ropitunturille, missä on autiotupa n. 8 hengelle. Matkaa reilut kymmenen kilometriä. Matkalla ei tietenkään pidetä kiirettä, vaan edetään rauhallisesti mm. kalastellen ja nauttien maisemista.
Maanantai 8.6.
Halukkaat jatkavat matkaa Vuontisjärvelle, minkä pohjoisosassa on Kutukosken autiotupa. Matka on taas rapiat kymmenen kilometriä. Edelleen rauhallisesti vaeltaen ja kalastellen/valokuvaten jne. edeten.
Osa porukasta voi halutessaan jäädä Ropitunturin autiomajalle, pitää sitä tukikohtanaan ja käydä maanantain ja tiistain aikana lyhemmillä päivävaelluksilla esim. muutaman kilometrin päässä olevalla Marsujärvellä, ja muissa haluamissaan kohteissa.
Vuontisjärvellä kävijät löytävät alueelta runsaasti kalastukseen soveltuvaa vesistöä, ja totta kai hienoa tunturimaisemaa ihailtavaksi. Vuontisjärveltä palataan tiistai-illaksi takaisin Ropitunturille.
Keskiviikko 10.6.
Vaellus takaisin Iittiin ja suunnataan illaksi takaisin Puosujärven mökille, missä odottaa sauna ja muut sivistyksen tuomat mukavuudet.
Torstai 11.6.
Tutustumista autoillen käsivarren nähtävyyksiin, esimerkiksi Järämän linnoitusalueeseen sekä vieraillaan Kilpisjärven luontokeskuksessa ja/tai Kaaresuvannossa.
Perjantai 12.6.Kotimatka.
Kaikki matkalaiset hankkivat itse tarvittavat ruoat ja varusteet reissulle. Kustannuksia tulee mökkivuokrasta ja matkasta. Halukkaat voivat ilmoittautua/ilmoittaa halukkuutensa reissulle. Helmi-Maaliskuussa pidetään yhteinen kokoontuminen halukkaiden kanssa ja mietitään porukalla, mennäänkö esim. omilla kyydeillä, vai varataanko esim. pikkubussi reissulle. Edestakainen ajomatka on kaikkineen n. 2000 km, joten asiaa kyllä kannattaa miettiä.
Kustannukset matkasta ja mökistä riippuen ovat n. 150€ / hlö.

Ilmoittautuminen Simo Lamminsivu p. 050-5217193.

--