KoFF/PeIK kaatui lukemin 3-2

Ponnistuksen edustusjoukkue voitti perjantaina ansaitusti Korsnäs FF:n ja Petolahden IK:n yhdistelmäjoukkueen. Ponnistus johti ottelua jo 3-0, mutta päästi vierailijan viimeisen viiden minuutin aikana maalin päähän.

Ponnistuksen maalissa pelasi tuttuun tapaan Lauri Pelanteri. Tuttu oli myös neljän miehen puolustus: Hannu Haapa-aho, Jukka Ranta-Maunus, Jukka Salo ja Jouni Kortesniemi. Keskikenttää illan ottelussa miehittivät Eero Kivipuro, Alexei Lazarev, Tapio Tuomaala, Vesa Paloniemi ja Artem Lavrukov. Yksinäisenä kärkenä pelasi Jaakko Prinkkilä.

Ponnistus hallitsi ottelun kenttätapahtumia alusta lähtien ja loi maalitilanteita vierasjoukkueen päätyyn. Ottelun ensimmäinen maali syntyi vapaapotkusta. Jouni Kortesniemen vapaapotku löysi Jukka Salon pään aivan maalin edestä ja KoFF/PeIK:n maalivahti oli ensimmäisen kerran yllätetty. Ensimmäisellä puoliajalla ei enää muita maaleja nähty ja tauolle siirryttiin lukemissa 1-0.

Toisella puoliajalla KoFF/PeIK pääsi hivenen paremmin peliin mukaan. Mitään todella vaarallista se ei kuitenkaan 1-0 tilanteessa päässyt esittämään.

Ottelua oli pelattu noin 60 minuuttia kun Ponnistuksen Jaakko Prinkkilä onnistui laukomaan kotijoukkueen jo turvallisen tuntuiseen 2-0 johtoon. Maaliin johtanut hyökkäys lähti liikkeelle Ponnistuksen vasemman pakin Hannu Haapa-ahon noususta. Pallo pelattiin muutamalla syötöllä Prinkkilän jalkaan eikä mies läpiajossaan erehtynyt vaan laukoi pallon tarkasti maalin oikeaan ylänurkkaan.

Ponnistus suorittu pelaajavaihtoja kun ottelua oli pelattu noin 75 peliminuuttia. Kentälle kirmasivat Juha Haapa-aho, Hannu Huhtamäki ja Ville Koukkari. Ponnistuksen kolmas maali syntyi heti vaihdon jälkeen. Vaihdosta kentälle tullut Koukkari pelattiin oikealta laidalta läpiajoon ja juuri 18-vuotta täyttänyt pelimies ei maalipaikassaan erehtynyt – pallon siirto sopivaan kohtaan ja vasurin kierteinen laukaus noin 16 metristä taka-alanurkaan, 3-0.

Ottelun voittajasta ei näyttänyt tässä vaiheessa olevan epäselvyyttä. Viimeisen viiden peliminuutin aikana Ponnistuksen peli kuitenkin yskähteli. KoFF/PeIK-pelaajan syöttö laidasta maalin eteen tavoitti oman pelaajan ja joukkue kavensi ottelun 3-1:een. Eikä tämä vielä riittänyt. Kun ottelua oli pelattu kaksi minuuttia lisäaikaa sijoitti KoFF/PeIK:n pelaaja pallon vapaapotkusta Ponnistus-maalin oikeaan ylänurkkaan.

Onneksi peliaika ehti kuitenkin loppua eikä KoFF/PeIK päässyt jopa tasoittamaan ottelua. Ottelu päättyi kuitenkin Ponnistuksen ansaittuun voittoon lukemin 3-2 (1-0).

Ponnistus on nyt saalistanut viimeisissä kolmessa pelissään yhteensä seitsemän pistettä. Seuraavassa ottelussa joukkue kohtaa Nurmon Pallon vieraskentällä. Ottelu pelataan keskiviikkona 16.6. Nurmon Pallon omalla kotistadionilla Isokoskella, Kuortaneentien varressa.

Ponnistus – KoFF/PeIK 3-2 (1-0)
1-0 Jukka Salo
2-0 Jaakko Prinkkilä
3-0 Ville Koukkari
3-1 KoFF/PeIK-pelaaja
3-2 KoFF/PeIK-pelaaja

--