Kolmen kullan ja ME viikonloppu

Tuomas Hautala teki Pure Pull -maastanostossa uuden

maailmanennätyksen. Yli 100-kiloisten sarjassa kisannut Hautala nosti huimaavan 402,5 kilon tuloksen SM-kilpailussa Jyväskylässä. Pure Pull -maastanosto suoritetaan Vahvin mies -kilpailujen säännöillä, joissa klassisesta voimanostosta poiketen nostoremmien käyttö on sallittu. Myös lapualaisella Hautalalla oli nostoremmit käytössään.

Niin ikään klassisessa voimanostossa kisaava Hautala nosti reilu kuukausi sitten harjoituksissa maasta raakana, ilman vetoremmejä, 400 kiloa. Se olisi virallisessa kilpailussa tehtynä Kansainvälisen voimanostoliitto IPF:n maailmanennätys 120-kiloisten sarjassa.

Remmeillä Hautala on parhaimmillaan nostanut harjoituksissa 420 kiloa, mutta kisaolojen 402,5 kiloakin on kovan luokan suoritus, mistä kertoo itsessään se, että kyse on maailmanennätyksestä. Hautala nosti samassa kisassa aiemmin 370 ja 395 kiloa.

-Tänään käytiin Pure Pullin maastavedon SM kilpailut. Kilpailin +100 kg sarjassa ja nostin 370, 395 ja 402,5 kg SE. Kovin kilpakumppani Jari Saarnio veti 395 eli kova kisa oli taas. Parin minuutin palautuksilla mentiin ja se söi tehoja aika huomattavasti. Siihen nähden täytyy olla tosi tyytyväinen päivän tulokseen, tiivisti Tuomas Hautala.

Myös Ponnistuksen Jani Nurmenniemi saalisti kaksi SM-kultamitalia Jyväskylän SM-viikolta kahvakuulassa yhden käden työntö (oaj) 20kg sekä yhden käden rinnalle veto/ työntö (oalc) 24kg.
--