Kolmen SM-mitalin päivä

Lopella kilpailtiin maksimivoimapunnerruksen SM-kilpailut lauantaina 14.10. Tapahtuman järjesti Lopen Voima ja Kunto Team. Lapuan Ponnistuksesta kolme kilpailijaa oli taistelemassa sm-mitaleista.
Ensimmäisenä Ponnistuksen hurjista lavalle asteli Oliver Pelkonen, joka otti mestaruuden sarjassa M20 93kg. Ensimmäinen nosto varma 130 kiloa, toisella nousi myös nätisti 140 kiloa. Viimeiseen lastattiin 150 kiloa, joka sivuaisi Oliverin omissa nimissä olevaa Suomen ennätystä. Nosto olikin lähellä tulla, mutta jäi tällä kertaa tulematta. Suoritus oli kuitenkin mainio, kun Oliver oli sarjaansa pahasti alipainoinen (83,9kg). Normaalipainoisena suomen ennätys tulee olemaan paperia.
Toisena seurasta vuorossa oli Jani Vaskivuori, joka kilpaili sarjassa M83kg. Sarjassa käytiin hyvä kamppailu kärkisijoista. Janin ensimmäinen nosto 150 kiloa oli kevyt. Toisella 155 kiloa ylös, mutta valitettavasti hylätysti. Ennen viimeistä nostoa Jani oli kolmantena, mutta viimeisellä 155 kiloa hyväksytysti ylös ja täten Janille hopeaa!
Kolmikosta viimeisenä lavalle asteli Niku Ketola. Tällä kertaa sarjana oli M120kg+, tosin kisapuntari näytti ainoastaan lukemaa 120,5kg. Ensimmäisellä nostolla varma 165 kiloa, toinenkin nosto 172.5 kiloa nousi hyvännäköisesti. Viimeisellä yritys uudesta ennätyksestä 177.5 kiloa, mutta ei aivan tällä kertaa ylös asti. Tällä irtosi hopeamitali!
Täten kaikki kisaan osallistuneet LaPon miehet ottivat mitalin.
Kyseessä oli Suomen Voimapunnerrus ry:n kilpailu. Suomen Voimapunnerrus ry on dopingtestauksen alainen.

--