Kotiturnauksesta tappio ja voitto

Ritavuorella oli taas tasokasta salibandya tarjolla 17.12. Kotijoukkue Ponnistuksen edustus tavoitteli täysiä pisteitä, mutta ei se aivan niin mennyt. Ensimmäisessä ottelussa vastaan asteli aina välillä vaarallinen Munakka Ilmojoelta.

Ensimmäinen erä meni käytännössä Munakan miesten komennossa. Viisikkomme oli aivan sekaisin lukuisten poissaolojen vuoksi. Maalinteon aloitti siis Munakan miehet ajassa 3:08. Toinen maali samalle miehelle pelikellon näyttäessä 9:36. Maalin syötti pelaaja joka ei ollut merkitty kokoonpanoon. Tätä kun lukee varmaan useat salibandyvaikuttajat, niin pitäisikö tähän tulla muutos?
Joka tapauksessa peli ei todellakaan kaatunut tähän. Vastustaja jatkaa maalintekoa pariin otteeseen ennen kun Ponnistus pääsee maalinteon makuun. Pitkämäen härkä Metsäpelto ottaa ja tekee Granlundin Miket ja veivaa pallon maaliin. Tästä syöttö Huhtamäen Hempalle. Tästä veivistä sisuuntui kuitenkin vastustaja, joka iski aivan toisen erän lopulla tilanteeksi 1-5.
Tässä kohtaa tarvittiin herättelyä. Juha Koivula asteli itse maaliltaan pois ja tilalle Jere Johansson.
Tästä kaksi minuuttia niin Härkä on taas asemissa ja kaventaa tilanteeksi 2-5, syöttäjänä toimi pitkästä aikaa Teemu ”lauo Helminen lauo” Vainio. Pikku lepo ja Härkä kentälle, 37:17 Härkä lyö hatullisen täyteen ja Vainiohan siellä juonii taas sen syötyn Matiaksen lapaan.
Olisiko se ollut se hyvänolontunne vai mikä, mutta vastustaja iski vastustamattomasti poikittaissyötöstä pallon maaliin ja tilanteeksi 3-6. Tästä pari minuuttia ja vastustaja alkaa sinetöimään lukemia ja taululle 3-7 tasavajaalla. No pitihän sitä vielä Vainion käydä kaunistelemassa lukemia tasavajaalla Hempan syötöstä. Lopputulos ikävähkö 4-7 aina välillä vaaralliselle Munakalle.

Ponnistus – Munakka 4-7 (0-2,1-3,3-2)

Tehot:
Matias Metsäpelto 3+0
Teemu Vainio 1+2
Hermanni Huhtamäki 0+2
Juha Koivula 12 torj. Jere Johansson 7 torj.

Toisessaa ottelussa vastaan asettui jo viime kaudelta tuttu seinäjokinen SPV IV joukkue. Odotimme tiukkaa peliä ja tiivistä träppiä meidän puolelta, mutta ilmeisesti joukkueen GM teki vaikutuksen puheellaan ja MVP-palkinnolla joka oli jaossa ensimmäisen pelin ollessa niinkin sekava. Ensimmäiseen peliin teimme kolmanteen erään pienen kokoonpanomuutoksen ja jatkoimme samalla kokoonpanolla tämän ottelun.

Sitten kävi nimittäin niin että ajassa 4:26 Ville ”Ritamäen Rucchin” painaa pöntön kipeällä selällä ja kenenkäs muun kun Vainion syötöstä. Tasan minuuttia myöhemmin kentälle astelee ihan muina miehinä entinen SPV:n pelaaja ja täräyttää yläpesään yksilösuorituksen päätteeksi.
Seuraavaa maalia joudutaan odottaa reilu neljä minuuttia ja siellä painetaan YV:llä Metsäpellon toimesta palloa verkkoon. Johanssonin Villehän se siellä toimii syöttökoneena.
Aivan erän lopulla Huhtamäen Hemppa karkaa Anssi Ojutkankaan loistavan kiripallon perään ja viimeistelee kauniisti.
Toiseen erään lähdetään maha liian täynnä ja se näkyy pelaajista.
Pieni nukahdus toisen erän alkuun ja vastustaja kaventaa tilanteeksi 1-4.
Seuraavana oli vuorossa jälleen parit soolomaalit. Koivulahden Kariya, eli Roope rokotti vanhaa seuraansa kahdella maalilla kahden minuutin sisään. Molemmat yksilösuorituksia ja pallo haettiin karvaamalla. Samalla hattu täyteen.
Roopen piti antaa hetki rauhoittua että ei aivan karkaa käsistä.
No Johanssonin Ville siellä on jo 24 minuutin kohdilla laittamassa palloa pussiin. Syöttäjänä, uskokaa tai älkää, Teemu Vainio.
Tästä vajaa minuutti ja Huhtamäen Hemppa, tämä lähes varattoman miehen Jere Lehtinen, täräyttää jälleen tarkan vedon sinne minne se pallo kuuluu. Läheltä ylös, sanoi eräs legenda aikoinaan. Hannu Haapa-Aholta loista passi tähän.
Vastustaja rokottaa vielä erän lopulla ja kolmanteen erään kutkuttavassa 2-8 tilanteessa.
Kolmannen erän toisella minuutilla Metsäpelto iskee ja Vainio syöttää, kuulostaa tutulta. Peli 2-9 ja takki alkaa aueta. Lopullisesti takit laittoi kiinni Jere Johansson joka otti puolen kymmentä lähes mahdotonta torjuntaa. Tästä huolimatta vastustaja iski kaksi seuraavaa ja takaa-ajo näyttää olevan päällä. Seuraava iskee muuan Roope Koivulahti. Syöttäjänä Jesse ”Jesse Joensuu” Joensuu. Jesselle kertyi tällä kolmen pakin variaatiolla peliminuutteja noin 43 kappaletta. Tilanne tässä kohtaa 4-10 ja peli näyttää olevan selvä. Vielä kuitenkin tulee vastustaja viiden maalin päähän viimeisillä minuuteilla.
Loppuun kokemusta ”jäälle” ja Johansson-Vainio pariskunta painaa maalin vielä 25 sekuntia ennen pelin loppua.
Eikä tässä vielä kaikki. Roope Koivulahti iskee viidennen maalin vanhaa joukkuettaan vastaan vain kolme sekuntia ennen loppua. Tähän syöttäjäksi Vanhamäen Toivo, kavereiden kesken Vanhis.
Lopputulos siis 5-12 Ponnistuksen hyväksi ja jos me saamme tuon mentaliteetin ja työnteon jokaiseen peliin, niin meitä ei voita kukaan.

SPV IV – Ponnistus 5-12 (0-4,2-4,3-4)

Tehot:
Roope Koivulahti 5+0
Ville Johansson 3+1
Teemu Vainio 0+4
Hermanni Huhtamäki 2+0
Matias Metsäpelto 2+0
Hannu Haapa-Aho 0+1
Anssi Ojutkangas 0+1
Jesse Joensuu 0+1
Toivo Vanhamäki 0+1
Jere Johansson 0+1

Tammikuussa palataan jälleen salibandyn pariin.

Teksti: Miika Pohjasmäki

--