Kotiturnauksesta voitot

Ja jälleen kerran Ponnistuksen 4 div. miesten salibandyn edustusjoukkue pääsee nauttimaan siitä kuuluisasta kuudennesta kenttäpelaajasta kun turnaus pelataan Ritavuoren koulun loistokkaissa tiloissa. Ponnistuksella on vastassa tällä kertaa se sarjan ”oma pää”, eli häntäpää. Luvassa on ottelu rakasta vihollista vastaan, kun jo viime kaudella tahkottiin tasaisia pelejä Seinäjoen SPV IV joukkuetta vastaan. Toisessa ottelussa vastassa on jälleen kerran aina välillä vaarallinen Munakka Ilmajoelta.

Ensimmäiseen otteluun lähdetään tarmoa täynnä, sillä yleisöä on saapunut aamupeliin paikalle 25 henkilöä. Kuudes kenttäpelaaja on siis valmis. Peli käyntiin ja 12 sekunnin kohdalla Matias Metsäpelto, tämä Pitkämäen härkä tulisine vetoineen tulee ja pamauttaa pallon yläpesään vailla mitään vastustusta. Vastustajan Tarmon Aleksi tai Aleksin Tarmo pääsee tasoittamaan kuitenkin pelikellon ollessa siellä vähän yli neljän minuutin. No sehän ei vanhaa kunnon Tuurin Samia haitannut, kuittaus pari minuuttia vastustajan jälkeen ja taas ollaan kuskin asemassa. Yleisöstä kuuluu valtava kohahdus kun kentälle astelee legendaarinen Ville ”Ritamäen Rucchin” Johansson. No Ville ei aikaile vaan painaa pallon sinne minne se kuuluu. Seuraavaksi maalintekoa harjoittelee tämä lähes varattoman miehen Jere Lehtinen, eli Huhtamäen Hemppa ja sinnehän se uppoaa niin kun Titanic 111 vuotta aikaisemmin. Ensimmäistä erää jää jäljelle reipas kolme minuuttinen Hempan maalin jälkeen ja kolmessa minuutissa voi tapahtua mitä vaan. Härkä tekee ja yllätys yllätys, Vainio syöttää. Hemppa tekee illan toisen ja Johanssonin Villekin näyttää että 3 minuuttia riittää hänelle ihan mihin vaan. Näin ollen ensimmäisen erän jälkeen tilanne on 7-1 ja tästä on hyvä jatkaa toiseen erään.
Toinen erä on hieman rauhallisempi, mutta kyllä siellä Hemppa ja Matias käy veivaamassa maalit mieheen. Yleisö heittää hattuja kentälle kun molemmat saavat hattutemput täyteen. Toisessa erässä ei muuta jännittävää, joten mennään kolmanteen erään tilanteessa 9-1.
Vastustaja saa ilkeän pompun aivan erän ensimmäiselle minuutille ja ei se auta kun kaivaa palloa selän takaa. Teemu ”lauo Helminen lauo” Vainio on kuitenkin sitä mieltä että ei tämä näin voi mennä ja täräyttää 40 sekuntia vastustajan kavennuksesta tilanteen taas nätimmäksi. Huhtamäen Hemppa on taas viimeisen viiden minuutin aikana oikeassa paikassa oikeaan aikaan tehden kaksi lähes täysin identtistä maalia ja molemmat Metsäpellon syötöstä. Viimeisen minuutin vastustaja puristaa vielä sen mikä käsistä ja jaloista lähtee, mutta ei vaan tällä kertaa riitä ja lopputulokseksi jää meille tällä kaudella aika vieraan oloinen 12-4 voitto.

Ponnistus – SPV IV 12-4 (7-1,2-0,3-3)

Matias Metsäpelto 3+6
Hermanni Huhtamäki 4+0
Teemu Vainio 2+1
Ville Johansson 2+0
Sami Tuuri 1+1
Miika Paloniemi 0+1
Roope Koivulahti 0+1
Jere Johansson 17 torjuntaa

MVP Matias Metsäpelto

Toinen ottelu Munakan miehiä, tai siis tänäpäivänä henkilöitä, vastaan olikin näin numeroiden valossa haasteellisempi, mutta lähdetäänpä alusta liikkeelle. Katsomo alkaa täyttyä, jännitys tiivistyy. Katsojia on paikalla 78 ja nyt jos koskaan pystytään käyttää runsaslukuista yleisöä hyväksi pelin edetessä.

Peli alkaa ja alku on pientä kyttäilyä puolin jos toisin. No sitten tulee Härkä ”jäälle” ja pistää palloa pussiin 4 minuutin kohdilla. Vastustaja tasoittaa melko nopeasti, mutta Teemu Vainion upea laukaus ja Metsäpellon ehkä vielä upeampi syöttö vie meidät ensimmäiselle erätauolle 1-2 johtoasemassa. Ensimmäinen erä taputeltu ja voisi sanoa että kumpikaan ei oikein saanut konetta vielä kunnolla käyntiin.
Kohti toista erää ja siinähän ei kauan nokka tuhise kun Munakka tulee tasoihin. Sitten nokka tuhisee toistamiseen ja vielä yksi kunnon tuhina toiseen erään, niin päästäänkin takaa-ajoon. No sen aloittaa muuan Matias Metsäpelto iskemällä 4-3 kavennusmaalin toisen erän viimeisellä minuutilla. Toinen erä ei mennyt ihan niin kuin piti, mutta mennään suoraan kolmanteen ja katsotaan kuinka tässä käy.
Kolmatta erää ehditään pelata viitisen minuuttia, kun Munakan henkilöt iskee maalin alivoimalla erittäin ikävään paikkaan. 40 minuutin paikkeilla Sami ”Helenius” Kuusela ottaa taktisen jäähyn ja saadaan kentälle tilaa. Härkä iskee tällä alivoimalla Ponnistuksen taas maalin päähän ja takaa-ajo on jälleen täydessä vauhdissa. Sitten kello näyttää aikaa 42.28 ja Teemu Vainio ottaa ja laukoo sydämensä kyllyydestä kun Haapa-ahon Hannu kerran tarjoilee ja peli on tasan 5-5. Sitten koittaa se tärkein, eli maalin jälkeinen vaihto. Kokemusta kentälle ja voiko Ritamäen Rucchin silloin istua penkillä? No ei voi! Ville Johansson, eli em. Rucchin menee kentälle rauhoittamaan peliä ja täräyttää siitä samalla 45 sekuntia tasoitusmaalin jälkeen Ponnistuksen 5-6 johtoon Tuurin Samin loistosyötöstä.
Vastustajan rimpuilu viimeisellä kahdella minuutilla ei riitä mihinkään, vaan Ponnistus nousee ja kampeaa tästä itselleen turnauksen toisen voiton. Loppulukemat 5-6.

Munakka – Ponnistus 5-6 (1-2,3-1,1-3)

Matias Metsäpelto 3+1
Teemu Vainio 2+0
Ville Johansson 1+0
Hannu Haapa-Aho 0+1
Toivo Vanhamäki 0+1
Sami Tuuri 0+1
Juha Koivula 19 torjuntaa

MVP Matias Metsäpelto

Teksti: Miika Pohjasmäki

--