Kotiturnauksesta voitto ja tappio

Salibandyn 5. div. Ponnistuksen kotiturnaus pelattiin lauantaina

Ritavuoren uudella koululla. Tämä oli salin ensimmäinen salibandyturnaus. Uudella koululla tietenkin on myös mahtavat puitteet harrastaa lajia. Tulostaulua ei valitettavasti saatu vihittyä vielä käyttöön teknisten ongelmien vuoksi. Paikalla olisi tietenkin ollut myös katsomo loppuun myytynä, mutta salibandyliiton ohjeiden mukaisesti se oli nyt tyhjänä. Itse peleissä vastaan asettui ensin PaSu Töysästä sekä jälleen uusi Konna-tuttavuus eli Konnat V Nurmosta.
PaSu – LaPo 3-9 (0-3,0-3,3-3)
Ottelussa PaSua vastaan näimme erittäin pirteän Ponnistuksen ja passiivisen vastustajan. Emme lähteneet vastustajan “jarrutteluun” mukaan vaan pidimme sellaista vauhtia päällä kaksi ensimmäistä erää, että tulostaululla olisi seissyt 0-6, jos taulu olisi toiminut. Joka tapauksessa kolmanteen erään lähdettiin 0-6 johdossa ja kolmannen erän alkuun paukuteltiin vielä kolme lisää. Sitten sattui jo perinteeksi muodustunut takin aukeaminen. Vastustaja teki 15 sekuntiin kolme maalia ja tilanne olikin 3-9. Tästä herättiin ja saatiin peli taas uomiinsa, mutta maaleja ei enää syntynyt kumpaankaan suuntaan. Jere Johansson otti maalilla tärkeitä torjuntoja varsinkin kolmannessa erässä kun PaSu sai painostuksen päälle.
Tehot:
Ville Johansson 1+3
Eetu Kyrönlahti 1+2
Matias Metsäpelto 2+0
Lauri Holkkola 1+1
Hermanni Huhtamäki 1+1
Teemu Vainio 1+0
Jesse Joensuu 1+0
Miika Paloniemi 1+0
Pasi Holkkola 0+1
Tuomas Malmi 0+1
Jere Johansson 19torj.
Konnat V – LaPo 8-5 (3-1,2-4,3-0)
Toiseen otteluun Konnia vastaan lähdimme ehkä jopa turhan varovaisella taktiikalla. Konnien nopeat hyökkääjät saivat viisikkopuolustuksemme aika ajoin sekaisin varsinkin ottelun alussa. Onnistuimme pitämään kuitenkin lukemat siedettävinä ensimmäisen erän, kun Ville Johansson taisteli alivoimalla ja kavensi tilanteeksi 3-1. Miika Pohjasmäki otti maalilla kolme täysin varmaa maalipaikkaa kiinni, kun vastustajan nopeat hyökkääjät unohtuivat takatolpille. Toisessa erässä meillä oli alussa henki päällä ja jo 17 sekunnin kohdalla Teemu Vainio täräyttää pallon verkon perukoille ja tilanne on 3-2. Sitten tapahtui taas jotain ja pelimme meni sekaisin. Vastustaja teki pari maalia ja maalivahti Miika Pohjasmäki yritti 5-2 tilanteessa herätellä joukkuetta uudelleen taisteluun lähtemällä vaihtoon. Tilalle tuli jo edellisessä pelissä loistanut Jere Johansson. Herätys ilmeisesti toimi, sillä nousimme kolmen maalin takaa tasoihin. Lopussa kuitenkin Konnat sai ne tärkeät pomput itselleen ja teki maalin. Ponnistus yritti vielä ilman maalivahtia, mutta emme oikeastaan saaneet painetta päälle ja Konnat pääsi lyömään tyhjiin. Toinen maali tuli Konnille vielä tasavajaalla ja lopputulos 8-5 nurmolaisille.
Tehot:
Teemu Vainio 1+2
Ville Johansson 2+0
Matias Metsäpelto 1+1
Hermanni Huhtamäki 1+0
Eetu Kyrönlahti 0+1
Matti Mäki-Fossi 0+1
Miika Pohjasmäki 5 torj.
Jere Johansson 3 torj.
Joukkue haluaa kiittää toimitsijoita, jotka ammattitaitoisesti hoiti homman jälleen puhtaasti.
--